Kostrena 17. studeni 2020.

Vijenci i svijeće za Vukovar i Škabrnju u Kostreni

Vijenci i svijeće za Vukovar i Škabrnju u Kostreni

Kostrenjani uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje položili vijence i zapalili svijeće

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje položeni su vijenci i zapaljene svijeće na središnje križeve na grobljima Sv. Lucija i Sv. Barbara, na spomenik hrvatskim braniteljima i grobove hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu, na spomenik hrvatskim braniteljima A bojne, spomen- ploču u Ulici hrvatskih branitelja te kod sidra u Ulici šetalište kostrenskih pomoraca. 


Polaganju vijenaca prisustvovali su općinski načelnik Dražen Vranić, predsjednik Općinskog vijeća Dražen Soldan, velečasni Ivan Stošić, općinski vijećnici, ravnatelji kostrenskih ustanova te predstavnici udruga i mještana.


Učenici i profesori Osnovne škole Kostrena povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje pripremili su poseban video prilog. U OŠ Kostrena učenike se nastoji senzibilizirati i motivirati na proučavanje novije hrvatske povijesti putem iskustvene i izvanučioničke nastave. 
 

Dugogodišnjom suradnjom škole s udrugama UABA Kostrena i UDVDR Kostrena, učenici su organizirano posjećivali mjesta posebnog pijeteta na kojima se povijest prelamala preko života nedužnih građana. 

Učeći o žrtvama rata i odajući počast svim poginulim i stradalima, djeca uče i o važnosti tolerancije i međukulturnog dijaloga, zaloga za budućnost u kojoj se neće ponoviti tužna sudbina Vukovaraca i svih žrtava Domovinskog rata. Molitvom i paljenjem svijeća kod Sidra u 19 sati odana je počast svima koji su dali život u obrani Domovine.

Komentari