Kostrena 4. veljača 2019.

Više od 500 maškara uživalo u Kostreni

Više od 500 maškara uživalo u Kostreni

Na četvrtim ovogodišnjim maškaranim tancima u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija okupilo se više od 500 sjajno raspoloženih maškara, koje je već tradicionalno zabavljala grupa Venus. 

Kostrena je protekle subote bila maškarani centar svijeta. U Narodnu čitaonicu stiglo je petstotinjak maškara. Predvodile su ih brojne grupe iz naše, ali i susjedne Istarske županije. 


Uz izvrsnu grupu Venus zabavljale su se riječke grupe: “Čiketi”, “Siti i pijani”, “Pom- F- Ri”, “Ne, Svrstani”, “Pikići” i “Vežički kampaneli”, a društvo su im, između ostalih, radile i Maškare Dol- Križišće, Bribirska parada, ali i gosti iz Pule- karnevalska grupa “Veli vrh- Valmade”.


Domaćini- kostrenski “Špažićari” goste su i ove subote dočekali širom raširenih ruku, a grupe koje su rezervirale stolove počastili su domaćim fritulama te kupusom i kobasicama. 


“Ovim putem zahvaljujemo se svima vama koji ste bili sudionici još jedne uspješne maškarane večeri u Kostreni. Ponosni smo što smo skupa s dragim prijateljima maškaronima dostojno obilježili polovicu naše maškarane vladavine te što smo neke starije maškarone vratili u ona stara vremena kako je to nekad bilo kod nas va Kostrene”, poručio je Dario Modrić, iz kostrenskih Špažićara.

Foto: Creative Media

Komentari