Kostrena 25. travanj 2018.

Više od tisuću djece uživalo u “Proljeću u Kostreni”

Više od tisuću djece uživalo u “Proljeću u Kostreni”
Nagrađivanom predstavom “Ispeci pa reci”, Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, završilo je “Proljeće u Kostreni”. Pet je ovogodišnjih predstava u Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija pogledalo više od tisuću djece.

Hvalevrijednu kostrensku manifestaciju “Proljeće u Kostreni”, koja djecu od malih nogu uči kulturi odlasku u kazalište, kraju je privelo “Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život”. U prepunoj Narodnoj čitaonici Kostrena Sv. Lucija danas je gostovala predstava “Ispeci pa reci”.

“Ovo Proljeće je bilo jako uspješno, jedno od najuspješnijih. Trebali smo imati četiri, ali smo na kraju imali čak pet predstava. Ponuda za posljednju predstavu- Ispeci pa reci, Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život, stigla je kasnije pa smo je ubacili i mislim da je predstava pun pogodak. To je kazalište kojem treba pružiti podršku jer ljudi se jako trude, unatoč svim životnim nedaćama, a to odgojno djeluje na djecu. Dvorana je bila puna, a u goste nam je stigao i bakarski vrtić”, rekla je predsjednica Odbora za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena Vesna Valenčić.

Manifestacija je počela u ožujku predstavom “Ključarica”, Teatra Oz, nakon kojeg je u Kostreni gostovalo Istarsko narodno kazalište s predstavom Mister Buffo te Produkcija Z i  “Dobro se dobrim vraća”. Kazališni travanj otvorila je Scena Gorica s predstavom "Gospođica Neću".

Kako bi što više mališana moglo uživati u 15. “Proljeću u Kostreni” cijene ulaznica iznosile su simboličnih 10 kuna, dok su organizatori- Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji, Odbor za kulturu, odgoj i obrazovanje Općine Kostrena i Općina Kostrena, današnju predstavu odlučili pokloniti sjajnoj mladoj publici.