Kostrena 9. srpanj 2015.

Zahvala glazbenim promotorima Kostrene

Zahvala glazbenim promotorima Kostrene
Katju Budimčić Sabljar i Klapu Kamik, nakon uspješnih je nastupa na ovogodišnjim Melodijama Istre i Kvarnera, ugostila kostrenska načelnica Mirela Marunić. 

“Zlatni mikrofon”, nagrada koju Radio Rijeka dodjeljuje za najbolju interpretaciju, zasluženo je pripala Katji Budimčić, čija je izvedba skladbe “Cvit Ružmarina” malo koga ostavila ravnodušnim. 

A ravnodušnih, nakon nastupa Klape Kamik i Đanija Maršana, nije bilo ni na finalnoj večeri ovogodišnjeg MIK-a, održanoj u Rijeci. Naime, skladba “Prišal san doma” osvojila je 2. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda i 3. nagradu publike. 

Podsjećamo na finalnoj, riječkoj večeri, ali i u ukupnom poretku, slavili su Joso Butorac i Voljen Grbac, sa skladbom “Tu san rojen”. 2. mjesto, također u Rijeci, ali i finalnom poretku, osvojila je “Partenca” Antonija Krištofića.  

Zanimljivo pjesma “Prišal san doma” prvotno je bila namijenjena samo “Klapi Kamik”, ali je Đani izrazio želju da je otpjeva s Kostrenjanima. Suradnja koja je, ako je suditi po rezultatima, više no uspješna, po svemu sudeći uskoro će se nastaviti. Naime, za pjesmu s ovogodišnjeg MIK-a Klapa Kamik i Đani Maršan trebali bi snimiti spot. 

Kostrenski glazbenici tako su, na najljepši mogući način, predstavili svoju općinu, na čemu im se danas zahvalila kostrenska načelnica Mirela Marunić.

“Ovo je najmanje što možemo učiniti, kako bi vam zahvalili na promociji Kostrene,” poručila je načelnica Općine Kostrena. 

Ujedno, Klapa Kamik, zahvalila je Općini Kostrena, čija je donacija iskorištena za novo “klapsko ruho”.  

Što se dojmova s ovogodišnjeg MIK-a tiče kostrenski glazbenici slažu se da je nedostajala još pokoja stanica. Naime, jedini je putujući festival, prije riječkog finala, obišao tek četiri grada (Opatiju, Umag, Kastav i Krk), a pohvale Kostrenjana ove su godine zaslužila upravo posljednja dva domaćina.