Kostrena 29. travanj 2023. Izvor: Općina Kostrena

Završen najveseliji kostrenski proljetni tjedan

Završen najveseliji kostrenski proljetni tjedan
Završilo je još jedno izdanje najdugovječnije kostrenske manifestacije Proljeće u Kostreni. Bio je to uzbudljiv i sadržajan tjedan, prepun smijeha i veselja, baš kako i priliči malim sudionicima.

Jubilarno dvadeseto izdanje "Proljeća" kostrenskim je osnovnoškolcima i vrtićarcima ponudilo dvadesetak aktivnosti na raznim lokacijama po Kostreni, a u manifestaciji je sudjelovalo više od 450 djece.


Glavni cilj je uključiti osnovnoškolsku i vrtićku djecu u programe i aktivnosti koji se svake godine iznova promišljaju, kako bi bili što raznovrsniji i prilagođeniji njihovoj dobi. Programi koji se provode imaju edukativan i zabavan karakter, od kulture, preko sporta i znanosti do civilne zaštite i ekologije.

Ove godine na jubilarnom izdanju, svako dijete sudjelovalo je na najmanje tri aktivnosti - kino projekciji, predstavi i barem jednoj radionici.

U kinu Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji prikazano je sedam filmova, program je realiziran u suradnji s Javnom ustanovom Narodna knjižnica Kostrena koja je Proljeću velika podrška od samih početaka.


Dvadeseto "Proljeće" ugostilo je i četiri predstave, a kako mali sudionici ne bi bili samo promatrači, imali su prilike sudjelovati i u nekoliko zanimljivih radionica, od glasovnih vježbi s profesionalnim pjevačima do likovnih i eko radionica.

Sudeći po komentarima, posljednji dan "Proljeća u Kostreni", ipak je bio najuzbudljiviji, a zasluge pripadaju potražnom psu Tomasu koji je izazvao pravo oduševljenje. Tomas je u Kostrenu stigao u okviru programa Sigurno kroz djetinjstvo u realizaciji MUP-a, Područnog ureda civilne zaštite Rijeka i Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa. 


Program 20. Proljeća u Kostreni organizirao je Centar kulture Kostrena u suradnji s OŠ Kostrena, DV Zlatna ribica i kostrenskim udrugama, a pod pokroviteljstvom Općine Kostrena. 

U programu su sudjelovali: Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji, Javna ustanova Narodna Knjižnica Kostrena, KD Kostrena, Vanja Zelčić i Igor Vlajnić, Teatar Tirena, Udruga Hepatos, Produkcija Z, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Likovna udruga Veli pinel, Ekoregija Kostrena, MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite Rijeka, MUP, Policijska uprava Primorsko-goranska, Hrvatska udruga za obuku potražnih pasa i Odred izviđača Sjever-jug.