Kostrena 8. veljača 2019.

Zbog manjka vozača autobusi rjeđe kroz Kostrenu

Zbog manjka vozača autobusi rjeđe kroz Kostrenu
Od ponedjeljka kreće novi vozni red linija 10 i 10a, zbog čega će autobusi Autotroleja rjeđe voziti kroz Kostrenu. Razlog redukcije je, poručuju iz Autotroleja, nedovoljan broj vozača. 

Zbog nedovoljnog broja vozača KD Autotrolej nije u mogućnosti održavati postojeći vozni red pa će s ponedjeljkom (11. veljače) krenuti novi vozni red prema kojem će neki dosadašnji polasci linija 10 i 10A biti reducirani. Osim na mrežnim stranicama Autotroleja, novi vozni red bit će objavljen na mrežnim stranicama Općine Kostrena i Facebook stranici Naša Kostrena.

Za razliku od ostalih prigradskih mjesta, s polascima na svakih 35 minuta, Kostrena  je do sada imala polaske svakih 25 min, a što prijevoznik s postojećim kapacitetima nije u mogućnosti održavati pa će nova dinamika ukinuti nekoliko polazaka tijekom dana. To će postići na način da će primjerice umjesto polazaka linija prema gradu Rijeci u 6:10 i 6:35 ubuduće biti jedan polazak u 6:20 sati.  

KD Autotrolej i Općina Kostrena nastojat će se prilagoditi novonastaloj situaciji i tražiti nova rješenja i modalitete kako bi se podignula kvaliteta usluge i zadovoljile sve potrebe mještana. Hoće li to biti na način da Kostrena djelomično uđe u sustav gradskih linija ili će Kostrena pribjeći nekim drugim opcijama i rješenjima, pokazat će vrijeme i praksa kao i iskustva putnika.

Komentari