Kostrena 4. kolovoz 2017.

Zdenka Kovačiček i sjajni bendovi otvorili "Kastav Blues"

Zdenka Kovačiček i sjajni bendovi otvorili "Kastav Blues"
Energična Zdenka Kovačiček u pratnji sjajnog “Greenhouse Blues Banda” i “Crossroad Blues Band”, na prepunoj terasi Diving centra u Kostreni, sinoć su otvorili jubilarno 10. izdanje “Kastav Blues Festivala”.
 
Vruću kostrensku večer, na terasi Diving centra, na samom su početku dodatno zagrijali gosti iz Makedonije- “Crossroad Blues Band”. Makedonskoj blues grupi iz Prilepa pripala je čast da otvori 10. izdanje “Kastav Bluesa”, festivala što se tradicionalno održava u čast legendarnom glazbeniku- Philadelphia Jerryu Ricksu.
 
Makedonce su na pozornici “naslijedile” domaće blues snage- “Greenhouse Blues Band”, kojem se na opće oduševljenje publike ubrzo priključila i prva dama hrvatske jazz i blues scene- Zdenka Kovačiček. Pjevačica sjajnog glasa, kojoj bi na energičnosti mogle pozavidjeti i mnoge dvostruko mlađe kolegice, još je jednom pokazala zašto je smatraju legendom i jednom od najznačajnijih vokalnih pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni u posljednjih 50 godina.
 
Da su Kostrena i blues dobitna kombinacija potvrdila je prepuna terasa Diving centra, a mjesta, i to onih stajaćih, gotovo da nije bilo ni na kostrenskoj šetnici.
 
Nakon kostrenskog otvaranja festival seli u matuljski Amfiteatar, gdje će večeras, u 21 sat, nastupiti "Soul Fingersi" te Luciano Cianci sa svojim bendom.

Djelić sjajne atmosfere iz Kostrene pogledajte u videu…