Kostrena 27. veljača 2019.

Zeleni samanj privukao Kostrenjane željne zdrave hrane

Zeleni samanj privukao Kostrenjane željne zdrave hrane

Posljednja srijeda u mjesecu u Kostreni je i u veljači bila rezervirana za “Zeleni kostrenski samanj”. Tržnica zdrave hrane danas je u Sportsku dvoranu Kostrena privukla brojne mještane željne zdrave hrane.

Tržnica zdrave hrane, popularni “Zeleni kostrenski samanj”, danas je na ulazu u Sportsku dvoranu Kostrena ugostila petnaestak izlagača, pretežno OPG-ova iz naše i susjedne Istarske županije, koji su izložili prerađevine i proizvode uzgojene i proizvedenih na ekološki način. U Kostreni je ponovo bilo svega, od voća i povrća, preko džemova i sokova, do sireva, salama.

Projekt Ekoregije Kostrena Kostrenjani sve više prepoznaju pa ne čudi što “Zeleni kostrenski samanj” posljednje srijeda u mjesecu privlači sve veći broj mještana željnih zdrave hrane i eko proizvoda. 

“Mi kao organizatori inzistiramo na tome da naši izlagači posjeduju eko certifikate, koji su potvrda da zaista imaju zdrave proizvode”, naglasio je Miljenko Štokić predsjednik Ekoregije Kostrena. 

Uz tržnicu zdrave hrane Ekoregija Kostrena za sve zainteresirane mještane organizira mjesečne radionice i predavanja o vrtlarstvu. 

“Ako naše mještane zanima pojedina tema iz vrtlartva slobodno nam se mogu obratiti, a mi ćemo pokušati pronaći predavača na tu temu, koji će održati radionicu,” poručio je Štokić.

Program ekološko- edukativnih radionica i promoviranje zdravog načina života financira Općina Kostrena.