Kostrena 5. studeni 2021.

Zimska liga kreće u Kostreni, domaćini Kraljevica, Kastav...

Zimska liga kreće u Kostreni, domaćini Kraljevica, Kastav...
Prvo kolo Riječke zimske lige održat će se već ove nedjelje 7. studenoga u Kostreni s početkom u 10 sati. Organizator natjecanja je Triatlon klub Rival u suradnji s Općinom Kostrena i Turističkom zajednicom općine Kostrena koja će natjecatelje počastiti tradicionalnim jelom iz Kostrenske kuharice- lignjama u saftu i palentom.  

Riječka zimska liga u trčanju održava se od 2004. i ove godine slavi svoje 17. izdanje. Zamišljena je kao zanimljiv način okupljanja zaljubljenika u trčanje, kao uspomena na sportske junake našeg kraja Dejana Ljubasa i Igora Maleševića, koji su živjeli zimsku ligu i zbog kojih ona danas postoji. 

“Zimska liga”, kako ju od milja zovu, kroz svojih 8. kola tradicionalno obilazi dobar dio naše županije, od Rijeke preko Kostrene, Kastva, Mošćeničke Drage, Novog Vinodolskog, Bribira i Fužina, 

Svako kolo Zimske lige okupi barem stotinjak trkača svih uzrasta i profila. Prosječna dužina staze je oko 6 kilometara. Utrka se vrednuje timski i individualno po godinama, a primjenjuju se međunarodna pravila i način obračunavanja rezultata. 


“Triatlon klub Rival” poziva da se pridružite ovogodišnjem izdanju “Riječke zimske lige u trčanju- Igor Malešević”, skinete prašinu sa svojih tenisica za trčanje i prošećete, odnosno protrčite Primorsko- goranskom županijom. Kotizacija za svako kolo iznosi 30 kuna, a uključuje organizaciju utrke, okrjepu u suradnji s gradovima i općinama te medalje za najbolje trkače na kraju sezone. 

Nakon Kostrene 7. studenoga, sljedeće kolo natjecanja bit će 21. studenoga u Fužinama, a potom 5. prosinca u Kraljevici i 19. prosinca u Kastvu dok su u planu su još i Mošćenička Draga, riječki Molo Longo i neke druge lokacije čiji će termini biti naknadno objavljeni.

Sve informacije o utrci kao i online prijave potražite na web i Facebook stranici Triatlon kluba Rival. Organizacija utrke provodi se u skladu važećim epidemiološkim mjerama i pravilima.