Kraljevica 15. prosinac 2018.

Advent kakvog se ne bi posramili ni stari Frankopani

  Advent kakvog se ne bi posramili ni stari Frankopani
U drevnom kraljevičkom dvorcu svečano je otvoren jedinstveni “Advent u Frankopanu”. Već prvog dana manifestacije Kraljevičani i njihovi gosti mogli su uživati u kulturno- zabavnom programu i šarolikoj ponudi. 

Veselo je danas bilo u Kraljevici, u koju je, na velika vrata, stigao božićni duh. Predblagdansko se raspoloženje moglo osjetiti na svakom koraku. Već u jutarnjim satima Kraljevičani su okitili veliku jelku u srcu grada, a drevni Dvorac Frankopan danas je zasjao u božićnom ruhu.
 
Prskalice obasjale Frankopan

Dvodnevni “Advent u Frankopanu”, kakvog se ne bi posramili ni stari Frankopani, svečano je otvoren na radost brojnih posjetitelja. Gostima su dobrodošlicu poželjeli sjajno raspoloženi domaćini, kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić i Linda Petrović iz Turističke zajednice Grada Kraljevice, koji su posjetitelje dočekali u društvu Krčkih knezova i Gradske straže Bakar.

Prvog dana “Adventa u Frankopanu” pozornica je bila rezervirana za finaliste ovogodišnjeg Supertalenta Plesni klub “Dance Queen” te Žensku klapu Porto Re i goranske svirače heligonki. Posjetitelji su mogli uživati i u ugostiteljskoj ponudi, ali i prošetati između šarolikih štandova. U ponudi je bilo svega, od rukotvorina i nakita, preko meda, maslinovog ulja i kolača, do asortimana za kućne ljubimce, a prednjačili su dakako božićni ukrasi. U najuzbudljivijem trenutku, nakon svečanog paljenja treće adventske svijeće, brojni su posjetitelji u zrak podigli upaljene prskalice i tako obasjali drevni Frankopan.
 
Sutra bogat program "Adventa u Frankopanu"

Srednjovjekovni Dvorac Frankopan u adventskom će izdanju posjetitelje dočekati i sutra od 16 sati. Organizatori, Turistička zajednica Grada Kraljevice i Grad Kraljevica, su pripremili bogat program, u kojem nastupaju: HGD Zvijezda Danica, KUD Lanterna i KUD Eugen Kumičić, zborovi “Sklad” iz Bakra i “Lira” iz Rijeke te Duo “Keep it simple” i bend “PleteRi”.