Kraljevica 13. prosinac 2018.

“Adventski vikend” u predivnom Frankopanu

“Adventski vikend” u predivnom Frankopanu
Kraljevičani i njihovi gosti ovog će vikenda doživjeti jedinstveni Advent u predivnom ambijentu drevnog Dvorca Frankopan. Posjetitelje čekaju bogat zabavni i kulturni program te sjajna ugostiteljska ponuda. 
 
Jedinstveni “Advent u Frankopanu” i ove godine posjetiteljima donosi brojna iznenađenja. Naime, ovog će vikenda srednjovjekovni kraljevički Dvorac Frankopan zasjati u modernom, blagdanskom ruhu. Dvodnevna manifestacija, čije je svečano otvorenje ove subote u 16 sati, posjetiteljima donosi bogat kulturno- zabavni program i sjajnu ugostiteljsku ponudu.


“Na štandovima će biti izložene rukotvorine, kao i različiti proizvodi, od meda, maslinovog ulja i kolača, do asortimana za kućne ljubimce, sapuna, nakita, božićnih ukrasa i još mnogo toga. Neće izostati ni ugostiteljska ponuda, kuhano vino, kobasice i fritule, koje su omiljeni dio svakog adventa. Posjetitelji će ove godine biti dio spektakla koji spremamo. Naime, radi se o paljenju treće adventske svijeće. Krčki knezovi Frankopani, koji su posebni gosti na ovoj manifestaciji, donose svijetlo, koje će obilježiti svečano otvorenje. Tada će svi posjetitelji zapaliti prskalice. Paljenjem prskalica i sudjelovanjem posjetitelja želimo pokazati kako Frankopanski advent nisu samo lampice, glazba i štandovi, već i događaj na kojem su Kraljevčani i gosti sastavni dio”. Paljenjem prskalica i treće adventske svijeće skrećemo pozornost na ljubav, dobrotu i veselje koji obilježavaju prosinac”, poručila je Linda Petrović iz Turističke zajednice Grada Kraljevice, zahvalivši svim sponzorima. 
 
Organizatori, Turistička zajednica Grada Kraljevice i Grad Kraljevica, su pripremili i bogat program, u sklopu kojeg će se u Frankopanu predstaviti različite klape i kulturno umjetnička društva, glazbenici, poput svirača heligonki, Dua “Keep it Simple” i benda “PleteRi” te finalisti ovogodišnjeg Supertalenta Plesni klub “Dance Queen”.
 
Bogat program i satnicu ovogodišnjeg “Adventa u Kraljevici” možete pogledati OVDJE.