Kraljevica 16. svibanj 2019.

Besplatni internet uskoro na području Grada Kraljevice

Besplatni internet uskoro na području Grada Kraljevice
Kraljevičani će dobiti besplatni brzi internet na deset pristupnih točaka, koje bi trebale biti postavljene na području Grada Kraljevice, najkasnije do kraja sljedeće godine.  

Europska komisija je jučer objavila rezultate drugog poziva iz programa “WiFi4EU”, na kojega se prijavilo više od 10 tisuća europskih Gradova i Općina, s ciljem dobivanja vaučera od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog interneta na svojim javnim prostorima.

U ovom pozivu podijeljeno je 3.400 vaučera, a svoje je vaučere dobilo i 130 hrvatskih Gradova i Općina. Od Gradova, drugu priliku za osvajanje vaučera iskoristilo je i uspjelo proći njih 48. 

Grad Kraljevica se nalazi među Gradovima koji su dobili vaučer u vrijednosti od 15.000 eura. Novac je namijenjen za nabavu najsuvremenije opreme i uspostavljanje minimalno 10 pristupnih točaka besplatnog interneta. Rok za provedbu projekta je 18 mijeseći. 


Europska komisija u okviru programa “WiFi4EU” želi promicati uvođenje besplatnog interneta za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstvene ustanove i muzeji diljem Europe.

“Sretni smo što smo odabrani jer smatramo kako je ova modernizacija dodatan iskorak. Potrudit ćemo se, kroz provedbu projekta, da sva naša mjesta budu pokrivena u skladu s mogućnostima. Nadamo se da će naši građani biti zadovoljni”, poručila je Paula Vučković, zamjenica kraljevičkog gradonačelnika.

Ukupan budžet ovog programa je 120 milijuna eura, od čega je u ovom pozivu podijeljeno 51 milijun eura. Očekuju se još dva poziva, prvi još tijekom ove godine.