Kraljevica 30. lipanj 2024. K.V.

“Čut je kanat lipi...” večeras u Kraljevici

“Čut je kanat lipi...” večeras u Kraljevici
Naziv klapskih večeri "Čut je kanat lipi..." nadahnut je stihovima pjesme “Kartulina z Kraljevice” koju je davne 1970. na MIK-u otpjevao legendarni Toni Kljaković, a koja je ujedno postala i neslužbena himna Kraljevice. 

“Kako i sam naziv kaže, ovim večerima koje su pokrenute od strane ženske klape Porto Re i muške klape Kraljevica, želja je da kanat opet odjekuje Kraljevicom, ali ne samo Kraljevicom, već svim mjestima grada Kraljevice. Iako grad Kraljevica obiluje impozantnim lokacijama za održavanje koncerata, kao što su dvorac Frankopan i Kaštel Zrinski, Kraljevica je bogata sa puno malih, romantičnih i intimnih lokacija koje su vrlo prigodne za pravu klapsku pjesmu. Upravo ovim večerima, želja ovih dviju klapa je ova mjesta oživiti uz najljepše glasove klapa iz naših krajeva, stavljajući akcent na izvornu klapsku pjesmu”, ističu organizatori.

Prva večer održana je u Bakarcu, ispred crkve sv. Petra. Druga večer održala se u Kraljevici u Dvorcu Frankopan, a treća večer održat će se u Kraljevici na legendarnoj Škarpini (ŠRK “Škarpina” Kraljevica), večeras 30. lipnja, s početkom u 21 sat.

“Želja je da ove večeri postanu tradicionalne gdje će se svako ljeto kraljevačku publiku uvoditi u dugo toplo ljeto najljepšim klapskim napjevima”, poručuju iz Kraljevice.

A da bi ove večeri bile u potpunosti uspješne pomogli su: Grad Kraljevica, TZG Kraljevice, PIK Vrbovec, Hotel Kraljevica, Nevenova zelena tržnica i ŠRK "Škarpina".