Kraljevica 5. prosinac 2022. Izvor: PK Dance Queen

Dance Queen branio naše boje na velikim natjecanjima

Dance Queen branio naše boje na velikim natjecanjima
Kraljevički “Dance Queen” kvalificirao se krajem lipnja na Europsko i Svjetsko natjecanje u umjetničkim plesovima te “breakingu”

Matea, Katia, Robin, Eva, Mila, Evelin, Ira, Klara, Sara, Tim i Karla, prvaci Hrvatske, mogu se pohvaliti da su se rame uz rame borili uz čak 37 zemalja svijeta od 28. studenog do 4. prosinca i Hrvatsku odveli u finale čak četiri puta. 

Mlada Katia Milić osvojila je visoko 5 mjesto u dječjoj konkurenciji modernog plesa, dok je zajedno sa svojom partnericom Mateom slavila na 7. mjestu u finalu. Ni Ira i Klara u “juniorima” nisu ostale bez finala pa su tako, u duetu osigurale veliko finale i kući se vratile osvojivši 5 mjesto. Obje plesačice su bile u finalu baleta, Ira je osvojila 5. a Klara 7. mjesto. Veliki uspjeh postigle su i Klara i Matea kvalificiravši se u polufinale u konkurenciji preko 30 plesača iz raznih zemlja svijeta.


“Veliki su to uspjesi plesačica iz Primorsko- goranske županije, koje svakodnevno treniraju i koje ako ovako nastave, osigurat će Hrvatskoj nova lijepa mjesta u sportskom plesu”, ističe Marija Španja iz Plesnog kluba “Dance Queen”.

Od rujna je Dance Queen s istom postavom izvrsne rezultate postigao i na Europskom natjecanju u Skopju, dok je Katia Milić u Poljskoj na međunarodnom natjecanju u show danceu osvojila 13. mjesto. Uz sva velika natjecanja paralelno se održavalo i Europsko prvenstvo u Manchesteru, a nešto zatim i svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji gdje je Dance Queen i Hrvatsku predstavljao Mario. U velikoj konkurenciji Mario je osvojio 144. mjesto te tako donio Hrvatskoj nove bodove za nadolazeće Olimpijske igre u Parizu.


Matea i Katia oprostile su se na najbolji mogući način sa “dječjom” kategorijom, u kojoj su već duži niz godina prvakinje, a od jučer i finalistice svjetskog prvenstva te od 2023. godine nastavljaju svoj put u juniorskoj konkurenciji. Otvorile su tako vrata svim mladim nadama Dance Queena da nastave ovako lijepe svjetske rezultate koje već godinama osiguravaju solisti kluba; Mia, Petra, Tim, Karla, Jana, Anja, Ira i Klara.