Kraljevica 16. prosinac 2017.

Dvorac Frankopan zasjao adventskim sjajem

Dvorac Frankopan zasjao adventskim sjajem
Prvi “Advent u Frankopanu” svečano je otvoren u Dvorcu Nova Kraljevica, poznatijem kao Frankopan. Kraljevičani i njihovi gosti ovog vikenda mogu uživati u zabavnim sadržajima, sajamskoj ponudi, "iću i piću" te još ponekom iznenađenju.

Drevni Dvorac Frankopan po mnogo čemu je poseban, a ove godine posjetitelji imaju priliku vidjeti kako atraktivno kraljevičko zdanje izgleda kad “odjene božićno ruho”.

“Advent u Frankopanu je prvi advent koji promovira hrvatsku kulturnu baštinu, naše Frankopane,” naglasila je Linda Petrović iz Turističke zajednice grada Kraljevice, koja je Advent “dovela” u Frankopan, zahvalivši svima koji su pomogli u realizaciji.

“Zagreb možda ima najljepši advent u Europi, ali ovakvu kulisu sigurno nema. Ovaj dvorac je prekrasan. Projekt je krenuo polako s jednim vikendom, ali koliko vidim nećemo na tome stati”, najavio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, čestitavši svima nadolazeće božićne blagdane,.

Premijerno izdanje “Adventa u Frankopanu” otvoreno je nastupima Mesopustara Kraljevice, KUD-a Lanterna, Plesne skupine “Dance Queen”, a svoj su doprinos dali i KUD Eugen Kumičić te HGD Zvijezda Danica. Društvo su im u Frankopanu radili Krčki knezovi Frankopani, kao i Bakarska gradska straža.

Uz pjesmu Frankopanom su se danas širili i opojni mirisi kolača i ostalih slastica, koje su osigurali Hotel Internacional, Toš slastičarna, Pekara Perec i Caffe bar Centar, dok je tradicionalnu adventsku ponudu- kuhano vino i kobasice osigurala Konoba Fran Krsto Frankopan.

Izostala dakako nije ni sajamska ponuda sireva, meda i suhog voća te šarolikih rukotvorina, a organizatori su pripremili i izložbu slika poznatih umjetnika: Nenada Petronija, Snježane Margitić i Ivana Paulića te humanitarnu licitaciju za djecu s posebnim potrebama iz Centra za rehabilitaciju Fortica.

“Advent u Frankopanu” organizirala je Turistička zajednica grada Kraljevice, uz potporu Grada Kraljevice.