Kraljevica 8. studeni 2018.

Emotivna “Vukovarska večer” u Kraljevici

Emotivna “Vukovarska večer” u Kraljevici
Emotivna “Vukovarska večer“, glazbeno- scenska priča o Gradu heroju, sinoć je u Domu kulture i sporta okupila brojne Kraljevičane, koji su dali svoj doprinos oživljavanju sjećanja na Vukovar.

“Vukovarsko svjetlo” sinoć je obasjalo Dom kulture i sporta u Kraljevici. Ceremonijom unošenja “svjetla” i paljenjem svijeće započela je glazbeno- scenska predstava- “Vukovarska večer“.

Mjesto ponosa i snage

“Studeni je mjesec tuge, sjete, ponosa, mjesec u kojem se prisjećamo Grada heroja. U to vrijeme pokušavamo na najbolji način odati poštovanje prema svima koji su utkali svoje živote u stvaranje Hrvatske. U to vrijeme nastojimo i otići u Vukovar, a mi smo večeras pozvali dio Vukovara sebi. To je najmanje što možemo učiniti za ono što je Vukovar dao nama. Vukovar je mjesto tuge, stradanja, žrtve, ali u isto vrijeme i mjesto ponosa i snage iz koje je naša država nastala”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši svima koji su sudjelovali u programu.

Kroz tri filma, “Plamen Vukovarskog svjetla“, “Bitka za Vukovar“ i “Vukovar danas“, okupljeni su se prisjetili Grada heroja. Od prijeratnog Vukovara, do obrane grada i Vukovara danas, emotivne priče sinoć nikoga nisu ostavile ravnodušnim, a na samom su se kraju gledateljima obratili vukovarski branitelji Damir Plavšić i Damir Markuš, naglasivši kako djeca i mladi premalo znaju o Domovinskom ratu.

“Vukovarska večer“ diljem svijeta

Svoj su doprinos priredbi dali i sami Kraljevičani, KUD Eugen Kumičić i KUD Lanterna te mališani iz Osnovne škole Kraljevica, a okupljeni su mogli razgledati izložbu ratnih fotografija nastalih tijekom obrane Vukovara.

“Vukovarska večer“ do sada je održana više od 150 puta diljem Hrvatske i svijeta, od Novog Zelanda, Australije, Kanade i SAD-a, do zemalja Europske unije. U programima je sudjelovalo gotovo 7 tisuća izvođača, a pogledalo ih je više od 70 tisuća gledatelja.