Kraljevica 4. prosinac 2017.

Grad nagradio uspješne mlade Kraljevičane

Grad nagradio uspješne mlade Kraljevičane
Više od sto tisuća kuna u narednoj će školskoj, odnosno akademskoj godini podijeliti učenici i studenti s područja Grada Kraljevice. Ugovori o stipendiranju svečano su potpisani večeras u kraljevičkoj Gradskoj vijećnici.

Grad Kraljevica nastavlja ulagati u mlade ljude. U sklopu proslave “Dana Grada Kraljevice” u Gradskoj vijećnici su svečano potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata s područja Grada Kraljevice.

Pravo na gradske stipendije ostvarili su svi učenici i studenti koji su zadovoljili kriterije. Dodijeljeno je tako 21 učeničkih i 8 studentskih stipendija, za što je iz gradskog proračuna izdvojeno 105 tisuća kuna.

“Kriterij po kojem ste dobili stipendije je kriterij izvrsnosti, što znači da ste vrijedni, marljivi i pametni, da ste budućnost ovog grada. Čestitam vam i želim da se i dogodine nađemo ovdje u još većem broju. Stipendije su simbolične, ali neka vam budu poticaj za dalje. Grad će vas nastaviti pratiti i pomagati koliko možemo,“ tom je prilikom rekao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, poručivši stipendistima kako im znanje, koje za školovanja steknu, nitko ne može uzeti.

Čestitkama se pridružila i zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković, koja se na gradonačelnika nadovezala poručivši okupljenima da se nastave truditi jer će im se trud i u budućnosti isplatiti.

Do kraja školske, odnosno akademske godine nadareni će kraljevički učenici primati 400, a studenti 500 kuna mjesečno.