Kraljevica 11. svibanj 2021.

Gradnja luksuznog hotela u Kraljevici početkom 2022.

Gradnja luksuznog hotela u Kraljevici početkom 2022.
Rekonstrukcijom zgrade “stara bolnica” će postati luksuzni hotel s 5 zvjezdica. Vrijednost investicije, kojom će se otvoriti oko 40 novih radnih mjesta, iznosi više od 37 milijuna kuna.

Projekt rekonstrukcije starog hotela Liburnia u Kraljevici u posljednjoj je fazi dobivanja odobrenja konzervatorskog odjela. Kako saznajemo u razgovoru s investitorima, nakon ishodovanja građevinske dozvole, koja se očekuje početkom 2022. godine, započet će radovi, koji će trajati dvije godine. Rekonstrukcijom zgrade “stara bolnica” će postati luksuzni hotel s 5 zvjezdica. Vrijednost investicije, kojom će se otvoriti oko 40 novih radnih mjesta, iznosi više od 37 milijuna kuna.

Investitori iz Liburnia Group d.o.o. ističu kako uskoro započinje potpuna rekonstrukcija objekta uz poštivanje najstrožih konzervatorskih uvjeta. Planiranom rekonstrukcijom objektu će se vratiti prvobitni sadržaj hotela, uz zadržavanje postojeće strukture i vanjskog izgleda zgrade. Cilj investitora je stvaranje novog motiva za dolazak gostiju u Kraljevicu, uz kvalitetnu simbiozu sa zajednicom, vraćanje starog sjaja i namjene hotela, uz poštivanje specifičnosti i kulturne baštine Kraljevice. 


“Sigurni smo da Kraljevica i hotel Liburnija imaju veliki potencijal i zato smo se odlučili upravo za ovu investiciju. Investicijom većom od 37 milijuna kuna uredit ćemo hotel s 5 zvjezdica, koji će biti otvoren tijekom cijele godine. Hotel će imati ukupno 27 smještajnih jedinica veličine od 55 do 130 kvadrata, od čega 3 premium apartmana i 24 sobe. Gostima hotela i posjetiteljima Kraljevice bit će na raspolaganju dva bara i restoran, dva bazena, kao i moderna spa & wellness zona. Objekt će imati i vlastiti prilaz i podzemnu garažu, tako da dolazak gostiju nikako neće ometati redoviti promet Kraljevicom. S obzirom na povoljan geografski položaj, izravan pristup marini i prilaz otvorenom moru, kao i neposredna blizina remontnog brodogradilišta, očekujemo da će hotel privući i nautičare”, istaknuo je predstavnik investitora Bedri Prishtina

Kako doznajemo projekt budućeg hotela potpisuju arhitekti poznatog studia Mikuš- Pag iz Zagreba. Prilikom izgradnje i rada hotela poštivat će se najviši ekološki standardi i standardi održivosti. 


“Kraljevica se nalazi na morskom čvorištu. Predstavlja i vrata Europe, put prema Austriji i Italiji, ali i vrata Jadrana koje povezuju cijeli svijet s našim morem. Siguran sam da će Hotel Liburnija predstavljati značajan iskorak u razvoju naše turističke ponude. Ujedno ovo je i signal drugim investitorima i poziv za buduće investicije. Grad će učiniti sve potrebno da zajedno s investitorom sačuvamo našu baštinu, ali i omogućimo kvalitetan suživot naših stalnih stanovnika i gostiju ulaganjem u infrastrukturu”, naglasio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Podsjetimo hotel Liburnia izgrađen 1904. godine od strane Philippa Ritter von Olschbaur iz Beča u neposrednoj blizini dvorca Nova Kraljevica. Objekt klasičnog secesijskog stila gradnje odmah je prepoznat kao jedan od najljepših objekata na cijelom Kvarneru. Kraljevica je bila na turističkoj karti poznata upravo po ovom velikom i raskošnom kompleksu. Nakon 1911. pa sve do 1991. godine zgrada je korištena kao ortopedska bolnica, nakon čega započinje propadanje i devastacija objekta koji je od 1991. godine van funkcije.

Komentari