Kraljevica 22. srpanj 2020.

Hemingwayev “Starac i more” na bakarački način

Hemingwayev “Starac i more” na bakarački način
Bakarčani Mateo Stipčić i Renato Franko jučer su, nakon višesatne borbe, iz mora ispred Cresa izvukli veliku tunu, tešku sedamdesetak kilograma. 

Kako se otprilike osjećao stari ribar Santiago, glavni lik Hemingwayeva romana “Starac i more”, jučer su saznali Bakarčani Mateo Stipčić i Renato Franko. 

Dugogodišnji zaljubljenici u ribolov, inače članovi “Tira Fishing Team- a”, u moru ispred Cresa su ulovili veliku tunu. No, pravi ih je posao dočekao tek nakon što je riba zagrizla. 


“Zagrizla je oko 13 i 30, a izvlačili smo je pomalo umarajući je gotovo tri sata. Osjećaj snage takve ribe na štapu je fantastičan, a adrenalin koji te drži u borbi s njom je neopisiv. Nakon velike borbe riba je bila u brodu. Teška je sedamdesetak kilograma. Nismo je se ni sjetili vagati jer su uzbuđenje i adrenalin bili prejaki”, rekao nam je Franko, naglasivši kako im je ovo dobar trening za nadolazeća “Big Game” natjecanja. 


Ulovljena tuna jučer je bila pravi hit u malenom Bakarcu, mjestu nadaleko poznatom po ribolovu. Nakon fotografiranja riba je, u kasnim večernjim satima, završila na gradelama. 

Iako je ovogodišnja "Tira", zbog aktualnih događanja, odgođena Bakarčani su tako i ovog ljeta ulovili svoju tunu.