Kraljevica 15. prosinac 2017.

Humanitarni koncert “Stjepanu za Božić”

Humanitarni koncert “Stjepanu za Božić”
Humanitarni koncert “Stjepanu za Božić”, za 18- ogodišnjeg Stjepana Babića iz Šmrike, održat će se ove subote u Društvenom domu “Ivica Turina”.

Mjesni odbor Šmrika organizira središnju manifestacija humanitarnog karaktera "Stjepanu za Božić”, u sklopu programa "Božić va Šmriki- Božiću sprotun”, koja će se održati u subotu, 16. prosinca godine s početkom u 18 sati u Društvenom domu "Ivica Turina".

Dobrotvorni koncert i akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga namijenjeni su pokrivanju dijela troškova liječenja u inozemstvu Stjepana Babića iz Šmrike koji je rođen bez mokraćnog mjehura i po rođenju operiran je više od 15 puta. Uz rekonstrukcijske operativne zahvate i dugotrajan oporavak potrebna su financijska sredstva za nastavak liječenja i poboljšanja kvalitete života 18-ogodišnjeg mladića. Stjepanu predstoje još dvije operacije u Beogradu. Trošak operacija pokriva HZZO, a od skupljenih sredstava pomoći će se za troškove putovanja, smještaj roditelja i kupnju specijalnog gela za kateter, jer količina na koju ima pravo preko HZZO-a nije dostatna za njegove potrebe.

Na koncertu će sudjelovati Mješoviti pjevački zbor "Ronjgi" pod ravnanjem maestra Darka Čargonje, Dramska sekcija Osnovne škole "Kraljevica" koju vodi Sunčica Vučković, talentirani 11-ogodišnji pjevač Viktor Čandrlić i djeca iz Područne Škole Šmrika. Ulaz je slobodan, a uz kuhano vino i prigodne slastice posjetitelji koncerta će moći po želji izdvojiti priloge za Stjepana.