Kraljevica 30. lipanj 2018.

Jedra 24. puta obojila more ispred Kraljevice

Jedra 24. puta obojila more ispred Kraljevice
Tradicionalna 24. “Kraljevačka regata krstaša” okupila je tristotinjak sudionika i pedesetak jedrilica, koje su obojile more ispred Kraljevice. Nakon duge borbe s nedostatkom vjetra ciljem je prvi prošao "Molo Longo".

Gotovo četvrt stoljeća duga tradicija nastavljena je današnjim okupljanjem jedriličara na kraljevičkoj rivi, gdje je svečano počelo 24. izdanje tradicionalne “Kraljevačke regate krstaša”.

“Kraljevačka regata je važan djelić slike Kraljevice i siguran sam de ćemo ovu tradiciju nastaviti i u budućnosti“, okupljenima je uoči starta poručio kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji je otvorio regatu.

“Regatu su pokrenuli entuzijasti iz Kraljevice. Nas nekoliko iz Jedriličarskog kluba Oštro došlo je na ideju da organiziramo regatu. Ideja je bila da to bude jedno druženje jedriličara i nismo očekivali toliku popularnost. Trudili smo se da napravimo dobar ugođaj, da ljudima bude zadovoljstvo doći u Kraljevicu i to je razlog što imamo puno brodova i sudionika”, rekao je Darko Jakovčić predsjednik JK Oštro.

Ideja organizatora bila je povezati sva kraljevička mjesta uz more. Točno u podne sa starta u Kraljevici sudionici su tako i ove godine krenuli prema Bakarcu, gdje su okrenuli i nastavili do Uvale Scott i rta Neriz u Jadranovu te se potom vratili na cilj ispred Kraljevice. Ciljem je prvi prošao "Molo Longo", ispred brodova "T850" i "Cuba Libre 2". Nažalost zbog nedostatka vjetra mnogi su brodovi odustali.

Druženje jedriličara s mora se preselilo u uvalu Carovo, gdje su podijeljene nagrade, a velika jedriličarska fešta nastavit će se u večernjim satima, kada u Kraljevici sviraju popularni Gustafi.

Komentari