Kraljevica 11. srpanj 2016.

Klapska pjesma za laku kraljevičku noć

Klapska pjesma za laku kraljevičku noć
Smotra klapa “Frankopanski glasi” je na Ljetnoj pozornici u Kraljevici okupila devet kvarnerskih klapa. Svaka klapa predstavila se s nekoliko pjesama, a u velikom su finalu, na radost okupljenih, svi zajedno zapjevali “konobo moja...”

Klapska je pjesma odjekivala Kraljevicom. Prvi puta na obnovljenoj Ljetnoj pozornici, u samom srcu grada, održana je 3. Smotra klapa “Frankopanski glasi”.

Svoj su doprinos hvalevrijednoj manifestaciji dale ponajbolje kvarnerske klape, njih devet: Kaštadi, Teha, Reful, Kamelija, Škrljevo, Hreljin, Vinčace, Luka i dakako domaćin Tramuntana, koja je, logično, zaslužila najveći pljesak kraljevička publike. 

Pljesak su uz sudionike zaslužili i gledatelji. Posjećenost je bila prilično dobra, pogotovo uzme li se u obzir činjenica da se točno u to vrijeme igralo finale Europskog prvenstva u nogometu.

Sjajno je bilo vidjeti i čuti veliko finale ovogodišnje smotre, u kojem su se na pozornicu popeli svi sudionici i zajedno zapjevali klasik, dobro poznatu pjesmu “Konoba”, koju u originalu izvodi Meri Cetinić.

Smotru klapa “Frankopanski glasi” organizira Grad Kraljevica, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Kraljevice, a sve u sklopu manifestacije “Leto va Kraljevici”.

Komentari