Kraljevica 27. lipanj 2024. K.V.

Krajem kupališne sezone kreće uređenje plaže na Carovu 

Krajem kupališne sezone kreće uređenje plaže na Carovu 
Sanacija plaže na Carovu, “teška” 167 tisuća eura, krenut će u rujnu, a ukoliko to vremenske prilike dopuste trebala bi biti završena do kraja godine

U kraljevičkoj Gradskoj vijećnici potpisani su ugovori za izvođenje radova sanacije plaže na Carovu, oštećene protekle zime uslijed olujnog nevremena. Radovi bi trebali započeti u rujnu, završetkom kupališne sezone, a ukoliko to vremenske prilike dopuste trebala bi biti završena do kraja godine


Ispred Grada Kraljevice Ugovor o izvođenju radova gradonačelnik Čandrlić je potpisao s tvrtkom GP Izvedba d.o.o., dok je Ugovor o provođenju nadzora potpisan s tvrtkom Fab-Ing d.o.o.

Vrijednost Ugovora o izvođenju radova iznosi 159.996,25 eura s PDV-om, a ugovora o provođenju nadzora 7.312,50 eura s PDV-om. Projekt sa 100 tisuća eura sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH, a ostatak će se financirati proračunskim sredstvima Grada.


“U proteklih šest godina u obnovu pomorskog dobra, izgradnju lučica, riva, sunčališta, plaža, kupališta... uložili nešto manje od 4 milijuna eura. Kada uzmete da je cijeli proračun koji smo preuzeli bio 2 milijuna eura, onda vam je jasno širina i opseg ulaganja u pomorsko dobro”, zaključio je gradonačelnik Čandrlić, zahvalivši resornom ministarstvu na pomoći.