Kraljevica 29. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

"Kraljevačka regata" dočekala 29. izdanje, ali ne i vjetar

"Kraljevačka regata" dočekala 29. izdanje, ali ne i vjetar

Tradicionalna jedriličarska regata koju je uvijek pratio vjetar ove je godine pala u nemilost Eola

Prvi puta u gotovo tri desetljeća dugoj povijesti Kraljevačke regate grčki bog vjetra - Eol nije imao razumijevanja za jedriličare. Naime, zbog nedostatka vjetra regatu je završila samo jedna od tridesetak prijavljenih posada. "Follow us Vulkan Nova" s kormilarom Ivicom Šćurićem jedina je jedrilica koja je uspjela stići na cilj u zadanom roku, do 17 sati, dok je većina “zapela” na moru ispred Bakarca. 


Zanimljivo je da se 29. izdanje trebalo održati još lani, ali je zbog jake bure otkazano i “preseljeno” u 2024. Ove je godine regata konačno dočekala 29. start, koji će ostati upamćen kao prvi bez vjetra. No, s druge strane poznato je kako je na Kraljevačkoj regati, koju su prije tridesetak godina pokrenule četiri obitelji, u prvom planu druženje i zabava, a ne rezultat.  


Istaknimo i kako su uoči starta okupljene na rivi pozdravili domaćini - kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić te predstavnici Jedriličarskog kluba Oštro - predsjednik Darko Jakovčić i član organizacijskog odbora Danijel Frka. Grad Kraljevica, Sportska zajednica i kraljevička Turistička zajednica, pokrovitelji su natjecanja, a Kraljevačku regatu podržavaju i MGS Grupa te ŽLU Bakar-Kraljevica-Kostrena.