Kraljevica 11. siječanj 2020.

Kraljevica će 45 dana plesati kako sviraju Mesopustari

Kraljevica će 45 dana plesati kako sviraju Mesopustari
Mesopustari Kraljevice preuzeli su vlast u gradu. Uz pjesmu i ples od Banja su se spustili do rive, gdje im je ključ predao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 

Prvi su puta ove godine gradom svetog Nikole danas odjeknuli prepoznatljivi zvukovi Mesopustara po čijim će ritmovima narednih 45 dana plesati maškarana Kraljevica. 


Sjajno raspoloženi Mesopustari, na čijem je čelu i ove godine bio mesopust Adam, uz pjesmu i ples spustili su se od Banja do kraljevičke rive i tako označili početak petog, najluđeg godišnjeg doma. 

Nakon što se na rivi zavijorila zastava Mesopustara, maškarama je ključ Grada, a time i vlast, predao kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. On će tako, zajedno sa svojom zamjenicom Paulom Vučković, konačno malo predahnuti. 


Vladavina maškara u Kraljevici će tradicionalno potrajati sve do Pepelnice, kada će Mesopustari suditi i presuditi Adamu. Narednih tjedana Mesopustari će, kako stari običaji nalažu, obilaziti okolna mjesta, ali i ugostiti grupe iz susjedstva. 

U velikom će se finalu na Međunarodnoj karnevalskoj povorci na riječkom Korzu Mesopustari Kraljevice predstaviti s maskom "Galeb i mi”.

Komentari