Kraljevica 25. studeni 2022. Izvor: Grad Kraljevica

Kraljevica na pet lokacija dobiva 19 novih spremnika

Kraljevica na pet lokacija dobiva 19 novih spremnika
Preko milijun kuna u podizanje komunalnog standarda na području Grada Kraljevice- potpisan ugovor o izvođenju radova na ugradnji 5 setova poluukopanih spremnika

Danas je, nakon provedenog postupka nabave, gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić potpisao Ugovor o izvođenju radova na ugradnji pet setova poluukopanih spremnika na pet lokacija u Kraljevici s tvrtkom BM Gradnja iz Šmrike. Građevinski radovi započet će sljedeći tjedan, a ugovoreni rok za završetak radova je 60 dana. Vrijednost ugovora iznosi ukupno 608.202,50 kn i podrazumijeva građevinske radove u smislu pripreme za postavljanje komunalne opreme, odnosno budućih poluukopanih spremnika. 

Projektno- tehničku dokumentaciju u visini od 43.750,00 kn, također je financirao Grad Kraljevica, dok je nabavka opreme (spremnika) u nadležnosti KD Čistoća, čime se navedena investicija u novu komunalnu infrastrukturu na području grada penje iznad milijun kuna. Navedenim radovima nastavlja se nadogradnja sustava prikupljanja komunalnog otpada na području grada, a širenje mreže poluukopanih spremnika na ostalim lokacijama u Gradu planira se nastaviti i u 2023. godini. 

Spremnici će biti ugrađeni na 5 lokacija: u ulici Carovo ispred kbr. 6, na zelenoj površini u ulici Filipa Pavešića kod kbr. 4, u Turkovićevoj ulici pored kbr. 3, u ulici Podfara kod kbr. 9 i u Randićevoj ulici pored kbr. 7. Sveukupno će se postaviti 19 spremnika od čega je 5 spremnika namijenjeno za miješani komunalni otpad, 4 spremnika za papir i karton, 5 spremnika za plastiku, metal i višeslojnu ambalažu, 4 spremnika za staklo te 1 spremnik s pregradom za papir, karton te staklo. Spremnici će biti ukopani u tlo do polovice svoje visine a glavna im je prednost osim estetike, što svojim većim kapacitetom mogu biti pridruženi većem broju korisnika. Da podsjetimo, istovjetna četiri poluukopana spremnika postavljena su 2019.godine pored Doma kulture i sporta u Kraljevici.

“Pored čitavog niza velikih, kapitalnih projekata koje provodimo na području grada želimo imati i čist i uredan grad. Iz godine u godinu sve više ulažemo u segment čišćenja i održavanja javnih površina te zbrinjavanja i gospodarenja otpadom, ali i sanacije čitavog niza divljih odlagališta i deponija. Ovim ulaganjem od preko milijun kuna, odnosno izgradnjom novih pet setova poluukopanih spremnika dodatno dižemo komunalni standard na području grada, čime želimo građanima omogućiti bolje i lakše uvjete prilikom optimalnog zbrinjavanja otpada, ali istovremeno i poslati poruku kako samo zajedničkim snagama, razumijevanjem i disciplinom možemo doći do urednijeg grada. Ovo je tek prvi korak u smislu izgradnje ukopanih spremnika, nastavit ćemo s izgradnjom i kroz naredne godine te očekujem da u dogledno vrijeme cijelo područje grada bude premreženo ekološki i vizualno prihvatljivim rješenjima”, ističe gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.