Kraljevica 26. veljača 2021.

Kraljevica u znaku investicija, bivša bolnica postaje hotel

Kraljevica u znaku investicija, bivša bolnica postaje hotel
Kraljevica je u projektno investicijskom ciklusu od 150 milijuna kuna, a ako se tome pridoda projekt Aglomeracija Kraljevica ukupna razina investicija na području Grada penje se do 360 milijuna kuna

Kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, na sinoć održanoj 27. sjednici Gradskog vijeća Grada Kraljevice, podnio je izvješće o radu za drugu polovicu 2020. godine.  


“Iako se radilo o izuzetno teškoj godini, godini pandemije Covid- 19 i godini obilježenoj prirodnim nepogodama, samo izvješće govori da smo i pored svih otegotnih okolnosti uspjeli ostvariti i realizirati zacrtano te zadržati sve standarde, a mnoge i unaprijediti i podignuti”, ističe Čandrlić, koji je jučer objavio i kako je derutna zgrada bivše bolnice prodana te bi do 2023. trebala postati hotel s pet zvjezdica, a najavio je i obnovu Hotela Praha na Oštru. 

Istaknuo je kako je između ostaloga u potpunosti otplaćen kredit za ambulantu, nastavljen je projekt Putovima Frankopana, a osim što se uređuje okoliš dvorca, radi se i na uređenju atrija. Kroz natječaje su osigurana sredstva za Muzej brodogradnje u Dvorcu Franakopan.


Saniran je krov crkve svetog Nikole, a potpisan je i ugovor s resornim ministarstvom za uređenje atrija Kaštela Zrinski. Napravljen je i konzervatorsko- restauratorski elaborat, što je pretpostavka daljnjeg uređenja dvorca u centru grada.

Pripremljena je projektna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola za Novo Oštro. Završeni su radovi na projektu Lipica 1. Izgrađen je novi vodoopskrbni cjevovod na Oštru. Spremna je dokumentacija za novu rasvjetu u Nerizu, gdje počinje uređenje ekološko- edukativne šetnice. 


Sanirana je cesta u Francezovu, a pripremljena je i projektna dokumentacija za Turkovićevu ulicu. Kreće rekonstrukcija Malog dola i parkinga Fortica. Završen je Podbanj 2, prošireno groblje. Počela je izgradnja POS- ove poslovno- stambene zgrade i igrališta u Šmriki, a diljem gradskog područja uveden je besplatni internet.  

U pripremi je niz novih projekata poput lučice Črišnjeva, preseljenja vrtića i DVD- a, energetske obnove Doma kulture i sporta, uređenja školskog igrališta, obnove tunera na području grada, sanacije rive i pomorskog dobra…


“Grad se nalazi u projektno investicijskom ciklusu od 150 milijuna kuna, a ako pribrojimo projekt Aglomeracija Kraljevica, na kojem intenzivno radimo s Hrvatskim vodama, tada se ukupna razina investicija na području Grada penje do 360 milijuna kuna i već sada mogu reći kako će se kroz nekoliko godina sve planirano i realizirati. Izuzetno sam sretan što smo pored projektne ekspanzije zadržali i dodatno pojačali davanja u predškolstvu, obrazovanju, sportu, socijalnoj skrbi i zdravstvu”, zaključuje Čandrlić.