Kraljevica 28. veljača 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevičani Antonio Franko i Marija Španja najbolji u PGŽ

Kraljevičani Antonio Franko i Marija Španja najbolji u PGŽ
Antonio Franko najuspješniji je županijski sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom, dok je Marija Španja najuspješnija sportska djelatnica u protekloj godini

Kraljevički paratriatlonac Antonio Franko, član Triatlon kluba Rival, najbolji je županijski sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom. Najbolji hrvatski paratriatlonac u protekloj se godini, između ostaloga, može pohvaliti s dvije pobjede na Svjetskom kupu, kao i jednim 3. mjestom te broncom na europskom prvenstvu i 8. mjestom na Svjetskom prvenstvu.


Novo je veliko priznanje Franku stiglo večeras u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Na Svečanosti proglašenja najboljih sportaša Primorsko- goranske županije proglašen je najuspješnijim županijskim sportašem u kategoriji osoba s invaliditetom.


“Super je dobiti ovakvu nagradu. Ona je potvrda teškog i uspješnog rada i moje najuspješnije sezone do sada. Osvojio sam četiri medalje na četiri velika natjecanja. Već su krenule pripreme za novu sezonu. U lipnju je europsko prvenstvo u Madridu, a u srpnju kreću kvalifikacije za Paraolimpijske igre u Parizu”, ističe Franko.


No, to nije jedino priznanje koje je večeras dobio kraljevički sport Marija Španja, iz Plesnog kluba Dance Queen, proglašena je jednom od dvije najuspješnije sportske djelatnice u protekloj godini. U istoj kategoriji nagrađen je i Saša Miloš iz Športsko rekreativnog društva Viševica.


Što se nagrađenih tiče istaknuti treba kako su najuspješnijim sportašima proglašeni Carrolina Bajrić iz BK Čavle ŠB i Petar Klovar iz RK Ocean. Najbolja momčad je HNK Rijeka, a najbolja ekipa KK Mlaka. Nagrade za životno djelo dobili su Tonči Mikac, Darko Štimac i Dragutin Galina.


Okupljene su pozdravili domaćini- predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić i primorsko- goranski župan Zlatko Komadina, a svečanosti su nazočili i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković i pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić.