Kraljevica 17. studeni 2021. Klaudio Vrančić

Kraljevičani ne zaboravljaju žrtvu Vukovara i Škabrnje

Kraljevičani ne zaboravljaju žrtvu Vukovara i Škabrnje

Kraljevičani dostojanstvenim paljenjem svijeća obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Kraljevičani su zapalili svijeće na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima. U parku ispred Doma kulture i sporta svijećama su ispisali ime “grada heroja”.


Nakon što su tijekom jutra svijeće zapalili kraljevički osnovnoškolci večeras su isto učinili građani, kao i predstavnici Grada Kraljevice na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem i predsjednicom Gradskog vijeća Paulom Vučković te predstavnici kraljevičkog UDVDR- a. 


“Već godinama se, večer uoči dana kada je pao Vukovar, okupimo kako bi izrazili poštovanje i prisjetili se svih žrtava Domovinskog rata, a posebno Vukovara i Škabrnje. Dužnost nas koji radimo na javnim funkcijama je da gradimo bolje, poštenije i moralnije društvo te tako izrazimo poštovanje prema onima koji su svoje živote ugradili u temelje Hrvatske”, istaknuo je Čandrlić. 


“Za branitelje je ovo posebno emotivan dan. Na Dan sjećanja prisjećamo se prijatelja i suboraca koji su s nama ratovali, borili se za Hrvatsku državu. Svi znamo da je Vukovar bio brana koja je obranila Hrvatsku. Da nije bilo herojske obrane Vukovara vjerojatno danas ne bi bilo ni Hrvatske države”, poručio je Robert Cifrek, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Grada Kraljevice.

Okupljene je večeras u molitvi predvodio novi kraljevički župnik, vlč. Petar Filipović. 

Klaudio Vrančić