Kraljevica 14. prosinac 2019.

Kraljevičani okitili veliku božićnu jelku “sprid marketa”

Kraljevičani okitili veliku božićnu jelku “sprid marketa”

Velika božićna jelka od danas krasi centar Kraljevice. Na tradicionalnoj “Veseloj bućici “sprid marketa” su se okupili brojni građani, koji su zajedno ukrasili jelku i tako dali svoj doprinos humanitarnoj akciji u organizaciji kraljevičkih Mesopustara. 

Kraljevička “Vesela bućica” i ove je godine u potpunosti opravdana svoj naziv. “Sprid marketa” su se, po predivnom vremenu, jutros okupili brojni građani i zajedno ukrasili veliku jelku.


“Vesela bućica” tradicionalno je najviše razveselila najmlađe, a posebno je oduševljenje i ove godine izazivala “košara” uz pomoć koje su mališani ukrašavali visoke grane.  

Šarene ukrase, koje su izradili kraljevički vrtićarci i Mesopustari, okupljeni su mogli dobiti uz simboličnu donaciju te njima ukrasiti jelku. Sva prikupljena sredstva namijenjena su Dječjem vrtiću “Orepčići”. 

“Vesela bućica” ove je godine dobila i svoju himnu, koju su premijerno izveli kraljevički osnovnoškolci, a u programu su nastupili i Plesni Klub Dance Queen, HGD Zvijezda Danica, KUD "Lanterna" Kraljevica, Vokalni sastav Lira, Klapa Porto Re i DV “Orepčići”. 

Hvalevrijedno predbožićno humanitarno događanje organizirali su Mesopustari, koji su uz pomoć Grada Kraljevice za sve posjetitelje osigurali krafne, čaj i kuhano vino.