Kraljevica 6. prosinac 2022. Klaudio Vrančić

Kraljevičani proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Nikole

Kraljevičani proslavili blagdan svog zaštitnika sv. Nikole
Dan Grada i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Nikole brojni su Kraljevičani danas proslavili u centru “sprid marketa”, uz dječju pjesmu i prodajnu izložbu, marendu i čašicu razgovora

Dječja pjesma jutros je odjekivala u srcu Kraljevice, a “sprid marketa” se nazdravljalo svetom Nikoli. Grad Kraljevica svoj je dan proslavio kako i priliči- zajedno s građanima, kojima je podijeljeno dvjestotinjak porcija rižota i vina, a najmlađe su dočekale krafnice, čajevi i sokovi.


“Ovo je jedno tradicionalno druženje. Imamo sreću da je lijepo vrijeme, ali i da imamo ovako talentiranu djecu, koja su nas obradovala svojom pjesmom. Tu su i njihovi roditelji, djedovi i bake. Sve u svemu jedna pozitivna atmosfera”, istaknuo je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


A blagdan svog nebeskog zaštitnika- svetog Nikole kraljevički su mališani, osim pjesmom, obilježili i prodajnom izložbom. Svoje su šarene, kreativne radove izložili učenici Osnovne škole Kraljevica i Dječjeg vrtića Orepčići. 


Druženje građana dio je ovogodišnjeg programa “Mikuljne va Kraljevici”, u sklopu kojeg će sutra Grad stipendijama nagraditi najuspješnije mlade Kraljevičanke i Kraljevičane.