Kraljevica 17. srpanj 2019.

Kraljevičani ugostili predsjednicu Grabar Kitarović

Kraljevičani ugostili predsjednicu Grabar Kitarović

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović danas je posjetila Kraljevicu. U društvu prvog čovjeka grada Dalibora Čandrlića i zamjenice Paule Vučković obišla je kraljevički škver, uvalu Carovo i Dvorac Frankopan, gdje je i zapjevala uz KUD Lanterna.

Hrvatsku predsjednicu u kraljevičkom su škveru danas dočekali djelatnici gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Daliborom Čandrlićem i zamjenicom Paulom Vučković, "trener svih trenera" Miroslav Ćiro Blažević te dakako predstavnici Dalmonta. Vlasnik Ivan Ivić predsjednicu je upoznao s aktivnostima u najstarijem hrvatskom brodogradilištu, koje trenutno radi na dvije novogradnje za Nacionalni park Krka.


“Zadovoljna sam što se brodogradilište budi. Nadam se da će biti još narudžbi. Budućnost brodogradilišta vidim upravo u takvim brodovima i brodicama za koje je, kako mi je rečeno, korišteno osamdeset posto hrvatskog materijala, dakle hrvatska pamet i hrvatske sirovine”, poručila je Grabar Kitarović, naglasivši kako je “plavi trliš” u Hrvatskoj podcijenjen.


Predsjednica je obišla i uvalu Carovo, gdje je izgrađeno pet armirano- betonskih pasarela s pedeset novih komunalnih vezova s čime su je upoznali Dijana Mihaljević ravnateljica Županijske lučke uprave Bakar- Kraljevica- Kostrena i kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.  


“Ovo je drugi puta u dvije godine da je predsjednica u Kraljevici i sigurno da sam kao gradonačelnik zbog toga sretan i zadovoljan jer nam je to velika čast. Još mi je veće zadovoljstvo što se imamo za pohvaliti svime što smo napravili u ove dvije godine, kao i aktualnim projektima poput lučice Carovo i Dvorca Frankopan”, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.  


Na samom je kraju Grabar Kitarović obišla Dvorac Nova Kraljevica, poznatiji kao Frankopan i njegov Posjetiteljski centar. Tu je dobila dar od umjetnika Nenada Petronija te zapjevala s članicama KUD- a Lanterna.