Kraljevica 6. prosinac 2019.

Kraljevičani uz srdelice i bakalar nazdravili svetom Nikoli

Kraljevičani uz srdelice i bakalar nazdravili svetom Nikoli

Kraljevicom se jutros širio miris srdelica, bakalara na gulaš i kuhanog vina.  Tradicionalno druženje građana organizirano je u čast kraljevičkom zaštitniku svetom Nikoli.

Oko 150 porcija bakalara na gulaš i isto toliko porcija friganih srdelica jutros je u Kaštelu Zrinski podijeljeno Kraljevičanima. Uz prigodnu su marendu predstavnici Grada Kraljevice i Turističke zajednice Grada Kraljevice, uz pomoć Hotela Kraljevica, okupljenima ponudili kuhano vino. 


Tradicionalno druženje građana nakon jutarnje je mise održano u čast kraljevičkom zaštitniku svetom Nikoli. Svoj su doprinos dali i osnovnoškolci koji su organizirali sajam rukotvorina, a sva prikupljena sredstva učenici će iskoristiti za nabavku školskih potrepština. 


U sklopu proslave Dana Grada u poslijepodnevnim će satima biti položeni vijenci na spomenik braniteljima iz Domovinskog rate te palim borcima NOB- a, a u večernjim je satima na rasporedu svečana sjednica Gradskog vijeća u Hotelu Kraljevica, nakon čega će se druženje nastaviti u Kaštelu Zrinski uz “Baruffe”.