Kraljevica 15. prosinac 2018.

Kraljevička “Bućica” vesela unatoč jakoj buri

Kraljevička “Bućica” vesela unatoč jakoj buri
Kraljevičani su se jutros okupili u srcu grada gdje su, unatoč jakoj buri, zajedničkim snagama okitili veliku božićnu jelku. Tradicionalna “Vesela bućica” i ove je godine imala humanitarni predznak, a prikupljena će se sredstva donirati Dječjem vrtiću "Orepčići".

Svake godine uoči Božića Kraljevičani se okupe u srcu grada i zajedno ukrašavaju veliku jelku. Tako je ispred marketa bilo i jutros, unatoč jakoj buri, koja je nakrivila jelku, ali nije zaustavila sjajno raspoložene domaćine.

I ove su godine posjetitelji, kupnjom ručno rađenih ukrasa za veliki bor, imali prilike učiniti dobro djelo. Prikupljeno je gotovo 1200 kuna, a sredstva će biti donirana Dječjem vrtiću- “Orepčići”.

Božićna jelka tako je ukrašena, na radost mališana, koji su i ove godine uživali u društvu Djeda Božićnjaka. Djedica je u grad stigao na kočiji koju je vukao konj, a njegovi su pomoćnici oduševljene mališane, ali i one malo starije, kočijom vozili kroz Kraljevicu.

Nisku su temperaturu pjesmom “podigli” zbor Osnovne škole Kraljevica, HGD Zvijezda Danica i KUD Lanterna, a pomogli su im i kraljevički “Mesopustari”, koji su za goste pripremili tople napitke, čaj i kuhano vino.