Kraljevica 26. svibanj 2022. Izvor: Grad Kraljevica

Kraljevička knjižnica i čitaonica dobiva nove prozore

Kraljevička knjižnica i čitaonica dobiva nove prozore
Radovi na Narodnoj knjižnici i čitaonici Kraljevica, vrijedni 80.000 kuna, započeli su jučer, a završit će sljedećeg tjedna

Ministarstvo kulture i medija objavilo je krajem prošle godine Javni poziv za programe javnih potreba u kulturi za 2022. godinu, za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture. Gradu Kraljevici, između ostaloga, odobrena su sredstva za projekt zamjene dotrajale stolarije u prostoru Narodne knjižnice i čitaonice Kraljevica. 

Radovi kojima će se zamijeniti novima svih 13 prozora (7 u hodniku i 6 u prostoru knjižnice) započeli su jučer i vrijedni su ukupno 80.000 kuna, od čega Ministarstvo sufinancira 50.000 kuna, a ostatak se financira iz proračuna Grada Kraljevice. Završetak radova očekuje se sljedeći tjedan.


Cilj provedbe projekta je održivo upravljanje kulturnom infrastrukturom i veća participacija u kulturnom životu Grada Kraljevice. 

"Silno me raduje što se kontinuitet naših ulaganja u kulturno dobro nastavlja, i što je opseg tih ulaganja iz dana u dan,sve veći. Praktički ne postoji ni najmanji natječaj i javni poziv koji prolazi mimo našeg radara. Na sve se spremni javljamo. To zahtjeva visoku razinu usredotočenosti, pripravnosti i koncentracije, usmjerenost i fokus na projekte i procese, stručnost, marljivost i predanost. No, zbog toga su nas ljudi i izabrali da radimo ovaj posao, i to vrlo jasno i glasno, uvjerljivo. Zato se radujemo, jer u konačnici sve jest i ostaje na korist i dobrobit Kraljevice. Po stoti put hvala Ministarstvu kulture i medija i ministrici Obuljen Koržinek što prate našu inicijativnost i proaktivnost u obnovi i očuvanju našeg kulturnog i povijesnog blaga”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.