Kraljevica 17. svibanj 2023. Klaudio Vrančić

Kraljevičkim udrugama i sportašima gotovo 128.000 eura

Kraljevičkim udrugama i sportašima gotovo 128.000 eura
Gotovo 128 tisuća eura iz kraljevičkog je proračuna osigurano za 24 udruge, čiji su predstavnici svečano potpisali ugovore o financiranju

U Multimedijskoj dvorani kraljevičkog Dvorca Frankopan danas su svečano potpisani ugovori o financiranju programa javnih potreba u kulturi, području zdravstva i socijalne skrbi i ostalih programa civilnog društva za 2023. godinu.


“Mi kao Grad trudimo se iz godine u godinu povećati sredstva namijenjena udrugama. Ulažemo i značajna sredstva u infrastrukturu koja je udrugama potrebna za rad, kako bi imale što bolje uvjete. Niz je kapitalnih projekta, od ovog Dvorca, do Trga Zrinski, koji je pred otvaranjem. Obnavljamo i sportske objekte. Kroz koji dan potpisat ćemo ugovor za obnovu sportske dvorane. No, sva ta infrastruktura je ništa bez ljudi, a upravo ste vi zaslužni za oživljavanje tih lokacija i na tome vam se zahvaljujem”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić. 


Sklopljena su ukupno 24 ugovora, čija ukupna vrijednost iznosi 127.798,91 eura. Za programe i projekte udruga u kulturi osigurano je 25.220,00 eura, udrugama u zdravstvu i ostalim udrugama civilnog društva ide 8.578,91 eura, dok je izravnim ugovorom Sportskoj zajednici Grada Kraljevice, za javne potrebe u sportu, pripalo 94.000,00 eura.