Kraljevica 10. svibanj 2022. Klaudio Vrančić

Kreće sanacija gata na kraljevičkom rtu Oštro

Kreće sanacija gata na kraljevičkom rtu Oštro
Kroz dva tjedna kreću radovi na sanaciji gata na rtu Oštro, vrijedni gotovo 400 tisuća kuna, koji bi trebali biti završeni kroz 75 kalendarskih dana

Svečano su potpisani Ugovori o izvođenju radova, zahvaljujući kojima bi Kraljevica u kolovozu trebala dobiti sanirani gat na rtu Oštro. Ispred Grada Kraljevice ugovore je s izvođačem- tvrtkom Alpha Sub i nadzorom- tvrtkom Marecon potpisao gradonačelnik Dalibor Čandrlić.


“U protekle četiri godine u pomorsko dobro na području Grada Kraljevice uložili smo preko 15 milijuna kuna”, istaknuo je Čandrlić, najavivši ovotjedno raspisivanje javne nabave za rekonstrukciju i dogradnju lučicu Črišnjevo te zahvalivši na pomoći resornom ministarstvu.


Sanacija obuhvaća pripremne, zemljane i betonske radove te radove na dobavi i postavljanju opreme na pomorskom i kopnenom dijelu s uređenjem prilaza. Cilj projekta je uspostava i obnova nekada frekventne lokalne prijevozničke linije između centra Kraljevice i rta Oštro. 


Ugovor o izvođenju radova “težak” je nešto više od 374 tisuće kuna, a Ugovor o provođenju stručnog i obračunskog nadzora gotovo 25 tisuća kuna. Projekt sufinancira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture RH s 300 tisuća kuna, dok će ostatak, odnosno nešto više od 99 tisuća kuna, osigurati Grad Kraljevica.