Kraljevica 4. srpanj 2019.

Kreće sezona koncerata i predstava u Kraljevici

Kreće sezona koncerata i predstava u Kraljevici
“Kraljevačko kulturno leto”, koje se održava kao dio velike manifestacije “Leto va Kraljevici” ove će subote biti svečano otvoreno na Ljetnoj pozornici. Sezonu koncerata i predstava otvorit će HGD Zvijezda Danica. 

Čast da otvori “Kraljevačko kulturno leto” ove je godine s razlogom pripala je HGD Zvijezda Danica, koje slavi veliki jubilej- 125 godina djelovanja. Slavljenički koncert održat će se subotu (20:00), nakon svečanog otvorenja manifestacije, na Ljetnoj pozornici u Kraljevici, a posebna će gošća Zvijezde Danice biti glumica Olivera Baljak.


Kraljevačko kutlurno leto, koje će potrajati sve do kraja kolovoza, Kraljevičanima i njihovim gostima donosi niz koncerata i predstava. Nakon Zvijezde Danice, u petak 12. srpnja (21:00), na Ljetnoj će nastupiti Đani Stipaničev.

 Već dva dana kasnije, u nedjelju 14. srpnja (21:00), na rasporedu je predstava “Nevjerojatan događaj” Teatra Exit, dok će u petak, 19. srpnja (19:00), svoju predstavu dočekati najmlađi. Ri Teatar na Ljetnu pozornicu u Kraljevicu dovodi “Šumsku bajku”. 


Klapska pjesma odjekivat će gradom u subotu 3. kolovoza (20:00), kada će se ispred crkve Sv. Nikole održati “Klapska smotra”, na kojoj će se predstaviti i novoosnovana ženska klapa- Porto Re.

U četvrtak 8. kolovoza (19:00) će u atelju Dvorca Frankopan biti otvorena izložba Line Franko- “Projekt Rizom”.


Koncert Radojke Šverko ne Ljetnoj pozornici će se održati u petak 9. kolovoza (21:00), a u utorak 20. kolovoza manifestacija seli u Šmriku, gdje, na igralištu NK Primorca, gostuje Ri Kalvarija s komedijom “Crna kutija”. 

U nedjelju 25. kolovoza (21:00) u Malom kaštelu u Kraljevici će se održati Jazz koncert, a Kraljevačko kulturno leto završit će posljednjeg dana kolovoza na Ljetnoj pozornici, nastupom KUD- a Lanterna, koji slavi 10. rođendan.