Kraljevica 29. travanj 2022. Klaudio Vrančić

Kreću radovi na obnovi kraljevičkog Trga Zrinski

Kreću radovi na obnovi kraljevičkog Trga Zrinski
Radovi na obnovi kraljevičkog Trga Zrinski, popularnoj Ljetnoj pozornici, započet će kroz dva tjedna, a trebali bi biti završeni do kraja godine. Danas su potpisani ugovori vrijedni 4,3 milijuna kuna.

Svečanim potpisivanjem ugovora ispunjeni su svi preduvjeti za početak radova na obnovi Trga Zrinski u srcu Kraljevice. Radovi na popularnoj Ljetnoj pozornici trebali bi započeti kroz dva tjedna i završiti do kraja godine. 


“Grad Kraljevica u protekloj godini bio prvi u Hrvatskoj po ulaganjima u kulturu. Sretni smo i zadovoljni što danas potpisujemo još jedan u nizu ugovora. Činimo sve da Kraljevica postane prepoznatljiva i na kulturno- turističkoj karti”, poručio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, najavivši daljnja ulaganja u Ljetnu pozornicu. 


Obnova Trga Zrinski sastoji se od građevinsko- obrtničkih, elektro i hidroinstalacijskih radova te konzervatorsko- restauracijskih radova. Projektom se predviđa uređenje velikog dvorišta, prilaza, trijema, stepenica i budućeg info centra, kao i proširenje sanitarnog čvora. 

Obnova Ljetne pozornice sastavni je dio projekta “Povežimo se baštinom”, realiziranog unutar ITU mehanizma Urbane aglomeracije Rijeka. 


Pročelnik Odjela za kulturu Grada Rijeke Ivan Šarar naglasio je kako je Urbana aglomeracija Rijeka najbolje što se desilo našem kraju te kako na granicama Rijeke počinju biseri kulturno- povijesne baštine.

Ukupna vrijednost obnove Trga Zrinski je gotovo 4,3 milijuna kuna, od čega je nešto više od 2,8 milijuna bespovratnih EU sredstava.