Kraljevica 13. lipanj 2024. Klaudio Vrančić

Leto va Kraljevici: Intrade, Vigor, 4 Tenora, A. Medunjanin

Leto va Kraljevici: Intrade, Vigor, 4 Tenora, A. Medunjanin
Ljeto puno raznovrsnih događanja, uz nastupe velikih glazbenih imena, najavljuju iz Kraljevice

Ovogodišnje “Leto va Kraljevici” događanjima će ispuniti ljetne mjesece. Bogat program počet će već 25. lipnja, kada je na rasporedu Memorijalni malonogometni turnir Bruno Kurolt, a nastavlja se već tri dana kasnije svečanim otvorenjem Malog muzeja ribarstva i brodogradnje, kao i svojevrsne podmanifestacije - “Kraljevačkog kulturnog leta”.

“Program je ponovno vrlo bogat. Trudimo se iz godine u godinu podizati letvicu. Imamo preko dvadeset programa. Kraljevica će ovog ljeta imati što ponuditi kako svojim građanima tako i posjetiteljima. Leto va Kraljevici ima svoju publiku i polako postaje jedan prepoznatljivi brend. Dokaz tome je i sve veći broj posjetitelja. To je ujedno i nagrada za naš trud i na to smo ponosni”, rekla je Paula Vučković, ispred organizacijskog odbora Grada Kraljevice.


“Veseli nas što je program našeg Leta va Kraljevici sve sadržajniji, sve kvalitetniji i sve bogatiji. Kao i do sada kulturno- umjetnički programi su objedinjeni pod Kraljevačkim kulturnim letom. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za svoj ukus. Program se sastoji od sportskih događanja, kulturno umjetničkih, predstava, koncerata i zabavnih sadržaja... Naravno, vodili smo računa i o djeci.”, istaknula je direktorica TZG Kraljevice Jelena Mateševac Skočilić.

Iz bogatog programa izdvojiti treba velike koncerte koji će obilježiti ovogodišnje Leto. Na Trgu Zrinski 2. kolovoza će nastupiti 4 Tenora, a 10. kolovoza na Bakarcu Grupa Vigor. Amira Medunjanin vraća se na Trg Zrinski 18. kolovoza, a Klapa Intrade će na rivi zapjevati 23. kolovoza. Popularna “Fešta od klapunic” na rasporedu je 27. srpnja. a Kraljevičani će se ovog ljeta i smijati i to uz Vlatka Štampara, Lajnap stand up comedy - Devedesete i Ri Teatar.

“Željeli bi zahvaliti svim našim udrugama i našim lokalnim izvođačima na suradnji, odnosno dodatnom programu koji će oplemeniti našu manifestaciju. Želimo zahvaliti i sponzorima, na financijskoj pomoći u realizaciji manifestacije. Oni prepoznaju kvalitetu Leta va Kraljevici te ih je svake godine sve više”, poručila je pročelnica Mateja Dundović, pozvavši svih da posjete Kraljevicu i uživaju u brojnim događanjima.


“Kraljevica zaslužuje najbolje, kao grad bogatog povijesnog nasljeđa i iznimne kulturne baštine. Imamo fantastične povijesne kulise, prostore kakve rijetko koji grad ima. Obnovili smo i dalje obnavljamo naše povijesne lokacije i to blago sada moramo koristiti na pravi način. Ti prostori zaslužuju najbolje umjetnike i zato ohrabruje što iz godine u godinu uspijevamo u realizaciji takvih programa”, zaključio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši svima koji su vrijedno radili na organizaciji Kraljevičanima najdraže ljetne manifestacije. 

Za kraj spomenimo i kako je većina programa besplatna, a ulaznice se plaćaju za mali broj događanja. U subotu 15. lipnja tako kreće prodaja karata za predstave Lajnap stand up comedy - Devedesete i Best of Vlatko Štampar. Moći će se kupiti u Posjetiteljskom centru Dvorca Frankopan od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati te putem sustava mojekarte.hr. Početkom srpnja će u prodaju ići i ulaznice za koncerte 4 Tenora i Amire Medunjanin.