Kraljevica 16. lipanj 2017.

“Leto va Kraljevici” započelo pjesmom

“Leto va Kraljevici” započelo pjesmom
HGD “Zvijezda Danica” i MPZ “Rijeka- Sempre Allegro” večerašnjim koncertom u predivnom Dvorcu Frankopan otvorili su događanjima bogato “Leto va Kraljevici”, što će trajati sve do prvog dana rujna. 

Ljubitelji zborskog pjevanja u Kraljevici su večeras došli na svoje. Hrvatsko glazbeno društvo “Zvijezda Danica” i Mješoviti pjevački zbor “Rijeka- Sempre Allegro”, pod vodstvom dirigentice Helge Dukarić Dangubić, a uz klavirsku pratnju Ivana Bošnjaka, Kraljevičane su uveli u dugo i događanjima bogato “Leto va Kraljevici”.

Događanje u Frankopanu otvorio je novi kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, koji je koncert u Frankopanu pratio u društvu zamjenice Paule Vučković.

“Koristim priliku da se zahvalim svima iz prethodne gradske administracije koji su organizirali ovogodišnje Leto va Kraljevici, mi smo tu tek desetak dana i bez njih ovo ne bi bilo moguće. Mislim da je večerašnji koncert našeg ponosa- Zvijezde Danice najbolji mogući način za otvoriti Leto va Kraljevici,” naglasio je kraljevički gradonačelnik.

“Predstavit ćemo se programom koji smo pjevali na natjecanju zborova Aurora Cantat održanom u svibnju u Karlovcu te prije toga u Šibeniku, dok je drugi dio koncerta posvećen 75. obljetnici rođenja našeg poznatog skladatelja Zdenka Runjića te ćemo izvesti zborske obrade njegovih poznatih pjesama,” uči početka je najavila dirigentica Helga Dukarić Dangubić. 

Dvorcem Nova Kraljevica, poznatijem kao Frankopan, večeras su tako odjekivali Kraljevičanima dobro poznati glasovi, dok su se na pozornici izmjenjivali “njihov” mješoviti pjevački zbor i gosti iz Rijeke. Redali su se poznati domaći i strani hitovi, a u velikom su finalu HGD “Zvijezda Danica” i MPZ “Rijeka- Sempre Allegro” zajedno izveli skladbu “Ključ života”. 

Pokrovitelj koncerta, kojim je započelo ovogodišnje “Leto va Kraljevici” je Grad Kraljevica. Manifestacija se nastavlja sutra u uvali Črišnjeva, a imat će sportski predznak jer je na redu Grobnička regata krstaša “Paštekin memorijal”.