Kraljevica 8. lipanj 2021.

Mario Konjarević u Rusiji će braniti boje Kraljevice i Rijeke

Mario Konjarević u Rusiji će braniti boje Kraljevice i Rijeke
Plesač Mario Konjarević priprema se za odlazak u Rusiju gdje će Hrvatsku predstavljati na europskom prvenstvu u breakingu

Riječanin Mario Konjarević svoj niz vrhunskih rezultata okrunio je 5. mjestom na državnom natjecanju u breakingu što se održava pod Hrvatskim sportskim plesnim savezom. Breaking je olimpijska disciplina u sportskom plesu.

Traje “lov” na bodove na međunarodnoj sceni, gdje se svaki sportaš bori za nastup na Olimpijskim igrama. Mario Konjarević aktivno se priprema za odlazak u Rusiju gdje će Hrvatsku, ali i svoj rodni grad Rijeku te Kraljevicu, gdje svakodnevno trenira, predstavljati na europskom prvenstvu, kao član nacionalnog tima. Velik je to uspjeh za mladog plesača i njegove trenere te klub “Dance Queen”, koji ulaže velike napore u kvalitetan sportski rad mladih i odraslih plesača.

"Sport kod djece i mladih. nažalost zbog pandemije uzrokovane virusom Covid-19. pao je u sedmi plan pa su tako djeci tek od lipnja omogućeni treninzi. Druge zemlje nisu radili prekide treninga i nažalost razvitak je spriječen mnogim perspektivnim sportašima. Nadamo se i vjerujemo kako će se stanje što prije popraviti kako bi i naša djeca imali dodatan poticaj trenirati i kako bi mogli dosegnuti velika natjecanja baš kao što ima priliku naš Mario”, poručuje Marija Španja iz Plesnog kluba Dance Queen.