Kraljevica 27. svibanj 2023. K.V.

Masline i crni hrast posađeni na više kraljevičkih lokacija 

Masline i crni hrast posađeni na više kraljevičkih lokacija 
Turistička zajednica grada Kraljevice uključila se u projekt poticanja razvoja održivog turizma "Hrvatska prirodno tvoja”, Hrvatske turističke zajednice. Cilj projekta je pozicionirati Hrvatsku kao inovativnu i održivu turističku destinaciju koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. Projektom se inicira sadnja sadnica i stabala kojim će se doprinijeti kompenziranju emisija CO2 iz vozila turista.

TZG Kraljevica, u suradnji s Gradom Kraljevica i RUS d.o.o., jučer je posadila devet stabala maslina i jedno stablo crnog hrasta na sedam različitih lokacija unutar Kraljevice. 

“Akcija sadnje stabala mali je dio onoga što možemo učiniti za prirodu te time dodatno učvrstimo poziciju Kraljevice i Hrvatske kao prepoznatljivu destinaciju lijepog, urednog krajolika i očuvane prirode”, poručuju iz Kraljevice. 

Sadnju stabala priključili su se i gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić, zamjenica direktorice TZG Kraljevice Jelena Anđelić te građani Kraljevice. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkim zajednicom.