Kraljevica 17. veljača 2017.

Mesopustari ugostili susjede na tradicionalnoj fešti

Mesopustari ugostili susjede na tradicionalnoj fešti
Bučno i veselo večeras je bilo oko kraljevičkog Doma kulture i sporta, u kojem su Mesopustari Kraljevice ugostili maškarane grupe iz okolnih mjesta, na tradicionalnoj fešti uz glazbu, pjesmu i ples te “iće i piće”.
 
“Bolje da nestane selo nego običaji”, kaže ona stara, a dobro to znaju i kraljevički Mesopustari koji od pamtivijeka ugošćuju maškarane grupe iz susjednim mjesta i gradova. 
 
Gosti iz Šmrike, Novog Vinodolskog, Bribira, Selca, Drivenika, Jadranova, Hreljina, Križišća, Grižana i Crikvenice pristizali su uz glasnu muziku, a ispred Doma kulture i sporta dočekali su ih sjajno raspoloženi domaćini, koji su se, kao i svake godine, pobrinuli da iz Kraljevice nitko ne ode gladan ni žedan.
 
Dvjestotinjak okupljenih sjajno se zabavljalo, a vrhunac večeri bio je efektni nastup u kojem su zajedno zasvirale: Šmričke mačkare, Novljanski mesopustari, Bribirska parada, Selačka mantinjada, Mesopusna grupa Grad Drivenik, Jakovarske krabulje, Čočman express, Maškare Dol- Križišće, Centralna glazba Grižane, Duga Crikvenica i dakako Mesopustari Kraljevice.