Kraljevica 22. studeni 2019.

“Mikuljna va Kraljevici” donosi preko dvadeset događanja

“Mikuljna va Kraljevici” donosi preko dvadeset događanja
Kraljevičani početkom prosinca tradicionalno slave svog nebeskog zaštitnika- svetog Nikolu. “Mikuljnu va Kraljevici 2019.”, koja počinje 30. studenog i traje do 8. prosinca, obilježit će brojna vjerska, kulturna, zabavna i sportska događanja.

Bogat program ovogodišnje “Mikuljne va Kraljevici”, u kojem će i oni najizbirljiviji lakoćom pronaći nešto za sebe, započet će posljednjeg dana studenog, otvorenjem izložbe "Koloristička fantazma”. Istog dana u Domu kulture i sporta gostuje Hari Rončević, koji će velikim koncertom obilježiti 25 godina karijere.


Među brojnim događanjima izdvojiti svakako treba Tradicionalno Pomorsko hodočašće sv. Nikoli, u sklopu kojeg će, prvog dana prosinca, brojni hodočasnici morskim putem stići u Kraljevicu. 

Najmlađi će se i ove godine najviše razveseliti najdražem svecu, koji će u Kraljevicu s darovima stići već 3. prosinca. Uz brojne mališane svetog Nikolu dočekat će i nastupi Plesne skupine Dance Queen i djece iz Dječjeg vrtića “Orepčići”. 


Dan kasnije, 4. prosinca, Osnovna škola Kraljevica svečanom sjednicom obilježit će 240. obljetnicu, dok će na sam Dan Grada, 6. prosinca, biti održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Kraljevice. Istog dana u večernjim će satima u kaštelu Zrinski nastupiti tamburaški sastav “Baruffa”. 


Jedno od najatraktivnijih događanja Mikuljne tradicionalno je Podmorsko hodočašće svetom Nikoli. I ove će godine, 7. prosinca, ronioci iz cijele Hrvatske, ali i okolnih zemalja, popularni kip sveca “potražiti” u moru ispred Oštra. Dan će kraju privesti “Begini”, koji će nastupiti u kaštelu Zrinski. 

Detaljni program i satnicu događanja ovogodišnje “Mikuljne va Kraljevici” možete pogledati OVDJE