Kraljevica 20. lipanj 2022. Klaudio Vrančić

Mladi prvak u informatici na primanju u Gradu Kraljevici

Mladi prvak u informatici na primanju u Gradu Kraljevici
Mladog Kraljevičana Bornu Gudca, državnog prvaka u informatici, primio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić

Talentirani učenik 5. razreda Osnovne škole Kraljevica Borna Gudac u svibnju je sudjelovao na Državnom natjecanju iz informatike, održanom u Vodicama, gdje je postao državni prvak.


“Ponosni možemo biti svi i OŠ Kraljevica, mentorica Licia Grohovac, Bornini roditelji i naravno Grad Kraljevica. Ovakav uspjeh nismo davno doživjeli. Ne sjećam se kad smo imali pojedinačnog državnog prvaka u nekom predmetu”, poručio je Davor Juriša, ravnatelj Osnovne škole Kraljevica.


Titulu državnog prvaka Borna je osvojio algoritmima, odnosno programiranju i to u naprednom programskom jeziku- “Pythonu”.

“Nakon školskog i županijskog natjecanja i na državnoj je razini imao stopostotni učinak. No, isti rezultat imala su još tri učenika, tako da je njih četvero osvojilo zlatne medalje, a on je htio da natjecanje bude malo teže pa da postane, kako on kaže, pravi prvak”, ispričala je ponosna mentorica Grohovac.


“Zadovoljan sam natjecanjem, ali bio bi zadovoljniji da je bilo teže. Bili smo u Vodicama četiri dana i bilo je lijepo na odmoru”, rekao je Borna Gudac, poručivši kako se i u budućnosti vidi u informatici, osim ako se ne pojavi nešto zanimljivije.


“Borna nema granica, a ja bi ga zamolio da na svom putu, na kojem mu želim puno uspjeha, napravi nešto korisno za Kraljevicu i društvenu zajednicu. Siguran sam da će za to imati prilike i to je moja jedina želja”, rekao je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, čestitavši Borni i zahvalivši svima koji s njim rade.