Kraljevica 18. siječanj 2019.

Najbolji kraljevički osnovnoškolci nagrađeni tabletima

Najbolji kraljevički osnovnoškolci nagrađeni tabletima
Da se trud i izvrsnost isplate još se jednom potvrdilo u kraljevičkoj osnovnoj školi. Naime, najuspješnije je kraljevičke osnovnoškolce udruga "Dea Modis", u sklopu akcije “La Guardia American Day”, nagradila vrijednim tabletima.

Četvero najuspješnijih kraljevičkih osnovnoškolaca: Natali Rahelić, Damjan Žurga, Nikola Burić i Elena Popović, kući su otišli s vrijednim tabletima, kojima ih je nagradila udruga Dea Modis. Rezultat je to hvalevrijedne akcije “La Guardia American Day”, koja se održava u čast Fiorella La Guardie. Cilj je približiti mladima lik i djelo jednog od najpoznatijih i najomiljenijih gradonačelnika New Yorka, koji je započeo svoju slavnu karijeru u Rijeci, a između ostaloga je poznat i po pomaganju našim iseljenicima.

O životu, radu i značaju Fiorella La Guardije kraljevičkim je učenicima ispričao Senad Uzelac iz udruge Dea Modi, zahvalivši na suradnji Gradu Kraljevici i kraljevičkoj osnovnoj školi te naglasivši kako je Kraljevica jedan je od gradova prijatelja projekta.

Zamjenica kraljevičkog gradonačelnika Paula Vučković zahvalila se udruzi Dea Modi, naglasivši kako će ova akcija biti dobra motivacija kraljevičkim osnovnoškolcima da u budućnosti budu još bolji i uspješniji.

Organizatorima se u ime nagrađenih učenika, ali i djelatnika Osnovne škole Kraljevica, zahvalio ravnatelj Zrinko Tijan, poželjevši im daljnji uspjeh u djelovanju i budućim projektima.

Nažalost odgođena je monodrame “La Guardia Story”, u izvedbi Denisa Brižića, glumca HNK Ivana pl. Zajca. No, monodrama će se, najavljuju organizatori, održati narednih dana.