Kraljevica 5. ožujak 2021.

Najmlađi i oni malo stariji sadili stabla diljem Kraljevice

Najmlađi i oni malo stariji sadili stabla diljem Kraljevice
Kraljevičani su se danas priključili hvalevrijednoj kampanji- “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj”. Diljem gradskog područja najmlađi i oni nešto stariji sadili su stabla i grmove. 

“Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” obilježava se od 1. do 7. ožujka s ciljem podizanja ekološke svijesti i poticanja na sadnju, a svoj su doprinos zelenijoj Hrvatskoj danas dali i Kraljevičani.


U akciju su jutros prvi krenuli “Orepčići”. Najmlađi su, uz pomoć kraljevičkog gradonačelnika Dalibora Čandrlića i njegove zamjenice Paule Vučković u dvorištu svog dječjeg vrtića posadili maslinu i trešnju. 

Sadnice stabala i grmova potom su posađene na javnim površinama diljem kraljevičkog područja, uz Kraljevicu tako su obuhvaćena i naselja Šmrika, Križišće i Bakarac. 


“Svako naše mjesto bogatije je za novo stablo ili ukrasnu biljku. Veseli nas što smo i mi dali svoj doprinos zaštiti i očuvanju okoliša sudjelovanjem u ovoj hvalevrijednoj akciji, koja ima za cilj razvijanje svijesti o važnosti zelenila u odnosu na sveukupnu kvalitetu života, ostvarivanje ciljeva zaštite okoliša, održivi razvitak te smanjenje onečišćenja okoliša”, poručuju iz Grada Kraljevice.