Kraljevica 23. kolovoz 2016.

Nova ambulanta do kraja prosinca

Nova ambulanta do kraja prosinca
Završena je prva polovica radova na rekonstrukciji objekta zdravstvene stanice u Kraljevici. Nova ambulanta, ‘teška’ gotovo 5 milijuna kuna, vrata će otvoriti u prosincu ove godine. 

Zahuktali su se radovi na nekada atraktivnoj stambenoj vili, smještenoj u parku, u centru Kraljevice. Rekonstrukcija i dogradnja postojeće zgrade zdravstvene stanice, koja je počela sredinom travnja, obuhvaća građevinske i instalaterske radove. Zadržat će se osnovni izgled nekadašnje vile. No, sve drugo se mijenja. Zgrada će, između ostalog, biti proširena na svim etažama pa će se površina gotovo udvostručiti, a rekonstrukcijom se mijenja i raspored prostorija. 
 
Dodatna ordinacija opće medicine

Dogradnjom će se dobiti prostor za još jednu ordinaciju opće medicine, a u skladu s propisima uredit će se stomatološka i pedijatrijska ordinacija, čekaonice te sanitarni čvorovi. 

“Do sada su izvedeni svi konstruktivni radovi na objektu. Započela je prva faza instalaterskih, a završavamo fasaderske radove. Polovica ugovorenog posla je odrađena. Sve ide predviđenom dinamikom i vjerujemo da ćemo završiti u roku,” poručio je Goran Rubčić, tehnički direktor Izgradnje d.o.o. Crikvenica.
 
U zdravstvenu stanicu 10% gradskog proračuna

Radovi na objektu u vlasništvu Grada Kraljevice, a u zakupu Doma zdravlja PGŽ, koji je prenamijenjen sredinom prošlog stoljeća, trebali bi biti gotovi do kraja godine. Projekt, vrijedan gotovo 5 miliijuna kuna, se financira iz gradskog proračuna, uz pomoć Primorsko- goranske županije, koja u investiciji sudjeluje s 2 milijuna kuna.

“Prostor je do sada bio neadekvatan jer se više od 30 godina u njega nije ulagalo. Za Kraljevicu je to izuzetno veliko ulaganje. Radi se otprilike o 10% proračuna Grada Kraljevice. Investicija je zahtjevna, ali i izuzetno važna jer zdravstvene usluge ovdje koristi oko pet tisuća građana,” zaključila je kraljevička gradonačelnica Nada Turina Đurić.