Kraljevica 14. listopad 2021.

Novo parkiralište Fortica na raspolaganju Kraljevičanima

Novo parkiralište Fortica na raspolaganju Kraljevičanima
Završeni su radovi na izgradnji novog parkirališta Fortica s 20 parkirnih mjesta, a projekt je obuhvaćao i uređenje prometnice uz parkiralište

Završeni su radovi na izgradnji novog parkirališta Fortica i izmještanju vodovoda, uz sanaciju pripadajuće prometnice uz novoizgrađeno parkiralište. Zahvatom je obuhvaćena ulica Obala Kralja Tomislava duljine 80 metara i izgradnja parkirališta duljine 60 metara, a ukupna površina zahvata je 765 kvadratnih metara.


Projekt je obuhvatio sanaciju postojeće ulice kako bi bila u mogućnosti primiti dvosmjerni promet, izgradnju sustava oborinske odvodnje uz korištenje slivnika i upojnih bunara, izgradnju okomitog parkirališta s 20 parkirnih mjesta za osobna vozila, zaštitu pokosa uz parkiralište pomoću gabionskih potpornih zidova te izmještanje vodovoda unutar granica zahvata.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, građevinske radove izvela je tvrtka Kvarner graditeljstvo iz Rijeke. Usluge stručnog nadzora i koordinatora II zaštite na radu pružala je tvrtka Herman projekt iz Veprinca. Ukupna vrijednost radova, uključujući i stručni nadzor, iznosi 835.962,81 kn s PDV- om.


"Korak po korak, projekt po projekt nastavljamo iz dana u dan mijenjati Kraljevicu i činiti je boljim mjestom za život. Novo parkiralište je još jedan mali, veliki korak u tom smjeru, korak od milijun kuna koje je Grad investirao u parkiralište ali i novu rasvjetu na šetnici Carovo. Drago mi je što smo našli načina i novaca da pored svih ostalih projekata koji su istovremeno trenutno u tijeku realiziramo i novo parkirališta na Carovu. Izgradili smo novu Lučicu Carovo, uredili dvorac Frankopan i novo parkiralište će dobro poslužiti i korisnicima lučice, ali i posjetiteljima dvorca te naravno i šetačima i kupačima na iz dana u dan sve ljepšoj i uređenijoj lokaciji. Nastavljamo dalje i već gledamo prema uređenju cijele Turkovićeve ulice kroz Naselje i što me osobno posebno veseli prema novom, prekrasnom parku i vježbalištu na otvorenom, novom parku Milke Milinković. Ona je to zaslužila”, ističe kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić.